4 milliárd jut idén földvásárlásra

agrarszektor.hu
Az idén a költségvetés 4 milliárd forintot biztosít földvásárlásra - közölte a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) szerdán az MTI-vel.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A közlemény szerint a szervezet "továbbra is a földpiac komoly szereplője kíván lenni", ezért minden olyan esetben élni fog elővásárlási jogával, amikor a hazai föld védelme azt indokolja. Ennek szellemében az NFA 2012-ben több mint 700 hektár földdel gyarapította a nemzet földvagyonát elővásárlással, és arra törekszik, hogy a földalapba került területekből a lehető legtöbbet a földhaszonbérleti pályázati rendszerben hasznosítsák.

Az NFA-nál az MTI érdeklődésére közölték: a 4 milliárd forint, ha szükséges, teljes egészében elővásárlásra is költhető, mivel elsődleges cél a zsebszerződések megakadályozása. Az így megszerzett földet pedig - amely erre alkalmas - haszonbérletbe adják. Az NFA eddig már több mint 1400 haszonbérleti szerződést kötött több mint 23 000 hektárra. A NFA jelezte: a 2012-es összesített adatok még nem állnak rendelkezésre működéséről.

(MTI)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?