Így népszerűsítik a magyar mezőgazdaságot: erre a fiatalok is felkapják a fejüket

agrarszektor.hu
Habár tavasszal még nagyon gyenge volt a növények fejlettsége, a kedvező időjárás javított ezen, így jó átlagos évvel számolhatunk - hangsúlyozta Farkas Sándor miniszterhelyettes a IX. Székkutasi Hagyományőrző Szántóversenyen. Az eseményen a miniszterhelyettes hangsúlyozta: reméli, hogy a következő nemzedék felfigyel a magyar mezőgazdaságra, és egyre többen találják majd itt a számításaikat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az immár kilencedik alkalommal megrendezett eseményen Farkas Sándor kiemelte, hogy a szántóversenyek nagy mértékben hozzájárulnak az agrárium népszerűsítéséhez, egyszerre ápolják hagyományainkat és adnak teret a legmodernebb technikák megismeréséhez - írja közleményében az Agrárminisztérium. A korszerű technológiával felszerelt gazdaság, a mögötte lévő emberi tudás és legfőképpen gyakorlat egyaránt fontos tényezők. A szántási munkálatok során bizony kulcsszerepe van a minőségi munkavégzésnek, hiszen ez az egyik alapja a jövő évi termésnek. A verseny pedig nem csak versengés, megmérettetés, hanem gyakorlatszerzés és tanulás is.

Farkas Sándor kitért a betakarítás jelenlegi helyzetére is. Mint ismertette, az ország teljes területéről elmondható, hogy a növények tavaszi gyenge fejlettsége a kedvezőre fordult időjárás hatására nagyot javult, ezért jó átlagos évvel számolhatunk. Legfőbb gabonáink közül, őszi búzából mintegy 5 millió tonnás termés várható, amely minőségben és mennyiségben is bőven fedezi a hazai fogyasztási igényeket. Az agrártárca miniszterhelyettes kiemelte azt is, hogy bízik abban, hogy a következő nemzedék is felfigyel majd a magyar mezőgazdaságra, és egyre többen találják majd meg hivatásukat a szektorban.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Sóki Tamás

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?