Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.01.31. péntek

agrarszektor.hu2020. január 31. 07:45

Nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és a nap nagy részében döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Dunántúl déli és nyugati vidékein délután már csökken a felhőzet, ott akár hosszabb időre is kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.01.31.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.01.31.) napon!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.01.31.) napon.

2020.01.31. péntek: Nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és a nap nagy részében döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Dunántúl déli és nyugati vidékein délután már csökken a felhőzet, ott akár hosszabb időre is kisüthet a nap. A délnyugati tájakat leszámítva több helyen várható eső, zápor, reggel északkeleten ónos eső is előfordulhat. A déli óráktól fokozatosan mindenhol csökken a csapadékhajlam. A nyugati, délnyugati szelet egyre többfelé erős, az északi megyékben helyenként viharos lökések is kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északkeleti harmadán 3 és 8, másutt 9 és 17 fok között valószínű. Késő estére 2, 10 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Kezdetben főként ÉK-n lehet helyenként zápor, hózápor. Éjjel és péntek délelőtt elsősorban az ország északi és keleti területein több helyen számíthatunk esőre, záporra, így csúszós, síkos útszakaszokra, éjszaka ÉK-n néhol ónos eső, hó sem kizárt. Péntek délután csökken a csapadékhajlam. A nyugati szelet sokfelé erős, pénteken főleg É-n helyenként viharos lökések kísérik. Óvatosan vezessenek!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatás várható. Gyorsabbá válhat a szívműködés, a légzés. Nő a vérzésre való hajlam. Embólia léphet fel. Ingadozhat a vérnyomás.

A következő napok várható időjárása

2020.02.01. szombat: Napközben változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, helyenként alakulhat ki eső, zápor, majd estefelé nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és főként északnyugaton eshet az eső. A délnyugati szél élénk, délnyugaton nagy területen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között várható.

2020.02.02. vasárnap: Eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Szórványosan alakulhat ki eső, zápor. A nyugati, majd a délnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ezek a génmódosított rovarok lehetnek a veszélyes kártevők legnagyobb ellenségei
A közönséges molylepkék genetikailag módosított változatai lehetnek a jövő hatékonyabb és fenntarthatóbb növényvédelmének eszközei. A jövő növényvédelmében szerepet kaphatnak a genetikailag módosított molyok is, legalábbis a Cornell Egyetem legfrissebb kutatása szerint.

Hatalmas szenzáció: növényekkel küldtek jeleket az űrbe a tudósok
A növények felhasználásával állítottak elő energiát, majd láttak el elektromossággal különböző szenzorokat a tudósok, és ezek segítségével jeleket küldtek az űrbe. A műholdas kapcsolaton keresztül kommunikáló növényeket erőforrásként felhasználó készülék a maga nemében első a világon, jelentette ki az Európai Űrügynökség.

Újabb tiltólistára került fel a magyar baromfi: ennek már soha nem lesz vége?
Kuvait egész Magyarországra vonatkozóan megtiltotta a baromfitermékek, az azokat tartalmazó termékek és a tojás importját a madárinfluenza miatt. Ők már a sokadik ország, akik hasonló intézkedéseket vezetnek be, a közelmúltban ugyanis Kína és a Fülöp-szigetek is hasonlóan járt el, korábban pedig Dél-Korea, az Egyesült Arab Emírségek, Izrael és Tajvan nyilvánította egész Magyarország területét korlátozottá ezen szállítmányokra, Japán, Szingapúr és Hongkong pedig csak bizonyos területekről érkező baromfi importját korlátozta.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,