Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.06. vasárnap

agrarszektor.hu2020. szeptember 6. 07:45

Az ország nagy részén túlnyomóan derült időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, azonban északon és nyugaton erőteljessé válik a gomolyképződés, amelyből helyenként zápor, zivatar is kialakul - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.09.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.09.06.) napon!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.09.06.) napon.

2020.09.06. vasárnap: Az ország nagy részén túlnyomóan derült időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, azonban északon és nyugaton erőteljessé válik a gomolyképződés, amelyből helyenként zápor, zivatar is kialakul. A Nyugat-Dunántúlon északira fordul a szél, és időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet kora délután általában 26 és 31 fok között alakul, de a nyugati, északnyugati megyékben csupán 23, 25 fok valószínű. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás-változásokra érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások felléphetnek.

A következő napok várható időjárása

2020.09.07. hétfő: Egy gyengülő hidegfront szakadozott felhőzete vonul északnyugatról délkelet felé. Emellett általában több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Szórványosan előfordulhat záporeső, zivatar. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25, 30 fok között alakul, de északnyugaton 23 fok körül valószínű.

2020.09.08. kedd: Általában kevés gomolyfelhő, sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. Az északi szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

Friss híreink:

Soha ne vásárolj így növényeket: óriási bukta lehet a vége
Habár a növényvásárlás egyszerű dolognak tűnik, azért, hogy valóban jó vételt csináljunk, érdemes néhány dologra odafigyelni, kezdve rögtön azzal, hogy hol vesszük meg magát a növényt. Ha megtaláltuk a megfelelő helyet, már csak az egészséges növényt kell megkeresnünk, ehhez azonban nem elég egy kósza pillantást vetnünk az árura, tüzetesen meg kell néznünk a leveleit, ha tudjuk, a gyökerét, illetve azt, hogy nem beteg-e a növény. Összegyűjtöttük, melyek azok a hibák, amelyeket a leggyakrabban elkövetnek az emberek növények vásárlásakor.

Nincs megállás a földeken: most kell gondoskodni a jövő évi termés védelméről
Augusztus utolsó hetében egy afrikai eredetű forró légáramlat határozta meg a Kárpát-medence időjárását. A nappali hőmérséklet általában 30 Celsius fok feletti értékeket produkált, és éjszaka sem csökkent 20 fok alá. A hónap utolsó napján és szeptember első napján az országba betörő hidegfront kisöpörte a hőséget, bőséges csapadékot is okozva egyúttal. A lehullott eső viszont egyszerre lehet áldás és átok, figyelmeztetett növényvédelmi előrejelzésében dr. Aponyi Lajos.

Koronavírus: újra megindult a munka a legnagyobb skót baromfi-feldolgozóban
A hét elején ismét megnyitotta kapuit a 2 Sisters skóciai üzeme, amelyet két hete zártak be amiatt, hogy a munkavállalóik több mint egyötödének koronavírus-tesztje lett pozitív. A 900 munkás közül 188-an voltak fertőzöttek.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,