2021. szeptember 23. csütörtök Tekla

Hírek - Élelmiszer

Koronavírus: újra megindult a munka a legnagyobb skót baromfi-feldolgozóban

A hét elején ismét megnyitotta kapuit a 2 Sisters skóciai üzeme, amelyet két hete zártak be amiatt, hogy a munkavállalóik több mint egyötödének koronavírus-tesztje lett pozitív. A 900 munkás közül 188-an voltak fertőzöttek.
 
 

A Coupar Angus településen található baromfi vágóhíd Skócia legnagyobb ilyen létesítménye. A lezárás miatt azonban a vállalkozásnak a saját baromfitelepeiről, illetve a szerződéses termelőktől származó csirkéket át kellett szállítania a 2 Sisters más, angliai feldolgozóüzemeibe, írta meg a Farmers Guardian.

Az utóbbi hónapok során több angliai vágóhidat és feldolgozóüzemet kellett lezárni a koronavírusos dolgozók miatt. A legutolsó lezárásra a Banham Poultry norfolki üzemében került sor, ahol 75 munkavállaló tesztje lett pozitív. A Banham Poultry épp a napokban jelentette be, hogy közel 300 ezer csirkét terveznek elgázosítani a karantén alá helyezett, ezáltal kieső dolgozók miatti teljesítménycsökkenésből kifolyólag.

A 2 Sisters Coupar Angus-i üzemében a munkások összesen 17 különféle nyelvet beszélnek, és közülük sokan a közeli városokban, közösségi szállásokon és munkásszállókon laknak, ami meglehetősen megnehezítette a fertőzött csoportok kezelését. Az újranyitás előtt a 2 Sisters szóvivője elmondta, hogy a fokozott biztonsági intézkedések mellett a munkavállalók további képzéseket és útmutatásokat fognak kapni a biztonságos közlekedés és a közösségi élet terén, valamint arra nézve, hogyan előzhetik meg a munkásszállásokon a vírus felbukkanását.

A kép csak illusztráció (Forrás: Getty Images)

A vállalat szóvivője beszélt arról is, hogy minden munkavállalójuktól elvárják a legteljesebb személyes felelősséget a munkaidőn kívüli tevékenységeikért. A cég az egyéb óvintézkedések mellett egyéni fülkéket telepített a gépsorok mellé, hogy ezzel is gondoskodjon a dolgozók védelméről, valamint új öltözőket bocsátottak a munkásaik rendelkezésére.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu