Koronavírus: duplájára emelkedett a fertőzött idénymunkások száma a brit gazdaságban

agrarszektor.hu
134-re emelkedett a koronavírusos megbetegedések száma abban az angol gazdaságban, amelyet két hete zártak le a hatóságok. Az AS Green & Co. Herefordshire térségében található gazdaságában kétszáznál is több, jobbára kelet-európai vendégmunkás dolgozik. A családi vezetésű vállalkozás Nagy-Britannia egyik legnagyobb brokkoli-, lóbab- és tűzbabtermesztője.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Két hét alatt majdnem a duplájára emelkedett a koronavírusos megbetegedések száma az AS Green & Co. a Herefordshire térségében található Mathon település közelében levő gazdaságában, írta meg a Gloucestershire Live. Július közepén a gazdaságban alkalmazott kétszáznál is több, jellemzően kelet-európai vendégmunkás közül még csak 73-nak volt pozitív a koronavírus-tesztje.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Hereford megyei tanács és az egészségügyért és szociális ellátásért felelős minisztérium (Department of Social Health and Care - DHSC) Public Health England (PHE) nevű szervezete bejelentette, hogy folytatják a rendszeres tesztelést a helyszínen, valamint biztosítják az önkéntes karanténba kényszerültek élelmiszerrel és egyéb alapvető ellátmányokkal való ellátását is.

A hatóságok emellett azt jelentették, hogy a gazdaság néhány alkalmazottja már letöltötte a karanténra kiszabott időt, így ők visszatérhetnek a korábbi feladataikhoz, de akár el is hagyhatják a gazdaságot. A helyi lakosság aggályait megnyugtatandó, a hatóságok azt is közölték, hogy annak a kockázata, hogy a fertőzés kiszabaduljon a gazdaságból, kifejezetten alacsony.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?