Koronavírus: duplájára emelkedett a fertőzött idénymunkások száma a brit gazdaságban

Koronavírus: duplájára emelkedett a fertőzött idénymunkások száma a brit gazdaságban

agrarszektor.hu
134-re emelkedett a koronavírusos megbetegedések száma abban az angol gazdaságban, amelyet két hete zártak le a hatóságok. Az AS Green & Co. Herefordshire térségében található gazdaságában kétszáznál is több, jobbára kelet-európai vendégmunkás dolgozik. A családi vezetésű vállalkozás Nagy-Britannia egyik legnagyobb brokkoli-, lóbab- és tűzbabtermesztője.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Két hét alatt majdnem a duplájára emelkedett a koronavírusos megbetegedések száma az AS Green & Co. a Herefordshire térségében található Mathon település közelében levő gazdaságában, írta meg a Gloucestershire Live. Július közepén a gazdaságban alkalmazott kétszáznál is több, jellemzően kelet-európai vendégmunkás közül még csak 73-nak volt pozitív a koronavírus-tesztje.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Hereford megyei tanács és az egészségügyért és szociális ellátásért felelős minisztérium (Department of Social Health and Care - DHSC) Public Health England (PHE) nevű szervezete bejelentette, hogy folytatják a rendszeres tesztelést a helyszínen, valamint biztosítják az önkéntes karanténba kényszerültek élelmiszerrel és egyéb alapvető ellátmányokkal való ellátását is.

A hatóságok emellett azt jelentették, hogy a gazdaság néhány alkalmazottja már letöltötte a karanténra kiszabott időt, így ők visszatérhetnek a korábbi feladataikhoz, de akár el is hagyhatják a gazdaságot. A helyi lakosság aggályait megnyugtatandó, a hatóságok azt is közölték, hogy annak a kockázata, hogy a fertőzés kiszabaduljon a gazdaságból, kifejezetten alacsony.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 24. 05:58