Júniustól új szabályok vonatkoznak a brit mezőgazdaságba érkező idénymunkásokra

Júniustól új szabályok vonatkoznak a brit mezőgazdaságba érkező idénymunkásokra

agrarszektor.hu
Június 8-tól nem kell önkéntes karanténba vonulniuk a Nagy-Britanniába érkező mezőgazdasági idénymunkásoknak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A koronavírus miatt Nagy-Britanniában szigorú elkülönítés alá kerülnek azok, akik június 8-a után érkeznek a szigetországba külföldről, jelentette be a brit belügyminiszter, Priti Patel. Minden külföldről érkezőnek - ide értve a hazatérő briteket is - 14 napos önkéntes karanténba kell vonulnia, és pontosan be kell számolnia arról, hol fog tartózkodni, merre fog járni itt tartózkodása alatt, írta meg a Reuters. A tervezetet több politikus, üzleti csoport és légitársaság is kritikákkal illette, ez utóbbiak jelezték is, hogy egy ilyen korlátozás tönkre fogja tenni az iparágat.

Online agrárkonferenciát szervez május 28-án a Portfolio gazdasági portál a koronavírus-járvány agrárgazdasági hatásairól. Ha naprakészen szeretne tájékozódni a kialakult rendkívüli helyzetről, vegyen részt online agrárkonferenciánkon május 28-án!

Könnyebbség azonban, hogy az Ír Köztársaságból érkezőkre, valamint a harmadik országokból érkező teherfuvarozókra, egészségügyi szakemberekre és mezőgazdasági idénymunkásokra nem vonatkozik ez az előírás, így ez utóbbiaknak nem kell alávetniük magukat sem az önkéntes karanténnak, de a terveikről se kell beszámolniuk. A brit kormány a tervek szerint három hetente fogja felülvizsgálni az intézkedést.

A miniszter arra is figyelmeztetett, hogy akik megszegik az önkaranténra vonatkozó előírásokat, akár 1000 fontos (majdnem 400 ezer forintos) bírságra számíthatnak. Mindeközben a közlekedésügyi miniszter azt javasolta a brit kormánynak, hogy el kellene kezdeniük "légihidakról" tárgyalni azokkal az országokkal, ahol alacsonyak a fertőzöttségi mutatók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02