Júniustól új szabályok vonatkoznak a brit mezőgazdaságba érkező idénymunkásokra

agrarszektor.hu
Június 8-tól nem kell önkéntes karanténba vonulniuk a Nagy-Britanniába érkező mezőgazdasági idénymunkásoknak.

A koronavírus miatt Nagy-Britanniában szigorú elkülönítés alá kerülnek azok, akik június 8-a után érkeznek a szigetországba külföldről, jelentette be a brit belügyminiszter, Priti Patel. Minden külföldről érkezőnek - ide értve a hazatérő briteket is - 14 napos önkéntes karanténba kell vonulnia, és pontosan be kell számolnia arról, hol fog tartózkodni, merre fog járni itt tartózkodása alatt, írta meg a Reuters. A tervezetet több politikus, üzleti csoport és légitársaság is kritikákkal illette, ez utóbbiak jelezték is, hogy egy ilyen korlátozás tönkre fogja tenni az iparágat.

Online agrárkonferenciát szervez május 28-án a Portfolio gazdasági portál a koronavírus-járvány agrárgazdasági hatásairól. Ha naprakészen szeretne tájékozódni a kialakult rendkívüli helyzetről, vegyen részt online agrárkonferenciánkon május 28-án!

Könnyebbség azonban, hogy az Ír Köztársaságból érkezőkre, valamint a harmadik országokból érkező teherfuvarozókra, egészségügyi szakemberekre és mezőgazdasági idénymunkásokra nem vonatkozik ez az előírás, így ez utóbbiaknak nem kell alávetniük magukat sem az önkéntes karanténnak, de a terveikről se kell beszámolniuk. A brit kormány a tervek szerint három hetente fogja felülvizsgálni az intézkedést.

A miniszter arra is figyelmeztetett, hogy akik megszegik az önkaranténra vonatkozó előírásokat, akár 1000 fontos (majdnem 400 ezer forintos) bírságra számíthatnak. Mindeközben a közlekedésügyi miniszter azt javasolta a brit kormánynak, hogy el kellene kezdeniük "légihidakról" tárgyalni azokkal az országokkal, ahol alacsonyak a fertőzöttségi mutatók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?