Júniustól új szabályok vonatkoznak a brit mezőgazdaságba érkező idénymunkásokra

Júniustól új szabályok vonatkoznak a brit mezőgazdaságba érkező idénymunkásokra

agrarszektor.hu
Június 8-tól nem kell önkéntes karanténba vonulniuk a Nagy-Britanniába érkező mezőgazdasági idénymunkásoknak.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A koronavírus miatt Nagy-Britanniában szigorú elkülönítés alá kerülnek azok, akik június 8-a után érkeznek a szigetországba külföldről, jelentette be a brit belügyminiszter, Priti Patel. Minden külföldről érkezőnek - ide értve a hazatérő briteket is - 14 napos önkéntes karanténba kell vonulnia, és pontosan be kell számolnia arról, hol fog tartózkodni, merre fog járni itt tartózkodása alatt, írta meg a Reuters. A tervezetet több politikus, üzleti csoport és légitársaság is kritikákkal illette, ez utóbbiak jelezték is, hogy egy ilyen korlátozás tönkre fogja tenni az iparágat.

Online agrárkonferenciát szervez május 28-án a Portfolio gazdasági portál a koronavírus-járvány agrárgazdasági hatásairól. Ha naprakészen szeretne tájékozódni a kialakult rendkívüli helyzetről, vegyen részt online agrárkonferenciánkon május 28-án!

Könnyebbség azonban, hogy az Ír Köztársaságból érkezőkre, valamint a harmadik országokból érkező teherfuvarozókra, egészségügyi szakemberekre és mezőgazdasági idénymunkásokra nem vonatkozik ez az előírás, így ez utóbbiaknak nem kell alávetniük magukat sem az önkéntes karanténnak, de a terveikről se kell beszámolniuk. A brit kormány a tervek szerint három hetente fogja felülvizsgálni az intézkedést.

A miniszter arra is figyelmeztetett, hogy akik megszegik az önkaranténra vonatkozó előírásokat, akár 1000 fontos (majdnem 400 ezer forintos) bírságra számíthatnak. Mindeközben a közlekedésügyi miniszter azt javasolta a brit kormánynak, hogy el kellene kezdeniük "légihidakról" tárgyalni azokkal az országokkal, ahol alacsonyak a fertőzöttségi mutatók.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?