2023. március 27. hétfő Hajnalka

Lassan itt a betakarítási időszak: így pótolnák a hiányzó idénymunkásokat Angliában

A korábban már emlegetett Women's Land Army mintájára a diákok "gyaloghadseregét" várják nyárra a földekre az angliai gazdák. A koronavírus és a járvány miatt elrendelt korlátozásokból kifolyólag ugyanis továbbra sincs elegendő idénymunkás a földekre, ezért a Greater Lincolnshire-i gazdák a diákok segítségére számítanak a nyári szünetben, és arra buzdítják őket, hogy vállaljanak önkéntes munkát a földeken a betakarítási időszakban.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A kelet-angliai Lincoln városában található Greater Lincolnshire Local Enterprise Partnership (LEP) felhívást tett közzé a médiában, ugyanis Nagy-Britanniában vészesen közeledik a fő nyári betakarítási szezon, és május végére körülbelül 80 ezer idénymunkásra lenne szükség a térségben arra, rendesen el tudják végezni a munkálatokat. A LEP ezért a nagygimnazistákat és a felsőoktatásban részt vevő hallgatókat szólította "fegyverbe". A közösségi médiában már elindult az erről szóló kampány, és az oktatási intézetekbe is elküldték az információkat, írta meg a Farming UK.

Az élelmiszerszektor a térségben mintegy 56 ezer embert foglalkoztat, és Nagy-Britannia zöldségtermesztésének egynegyedét adja. Az pedig kiemelten fontos, hogy el tudjuk látni friss élelmiszerrel az országot

- mondta Sarah Louise Fairburn, a LEP élelmiszerügyi tanácsának igazgatósági tagja.

Sarah Louise Fairburn arról is beszélt, hogy a koronavírus elleni küzdelem kapcsán bevezetett utazási korlátozások miatt a térség gazdaságainál komoly problémát jelent a betakarításhoz szükséges idénymunkások alkalmazása. A LEP ezért reméli, hogy a diákok megszólítása sikeres lesz, ami egyrészt segítene az ágazatnak a talpra állásban, másfelől lehetőséget nyújt a diákoknak arra, hogy pénzt keressenek a nyári szünetben.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?