Lassan itt a betakarítási időszak: így pótolnák a hiányzó idénymunkásokat Angliában

Lassan itt a betakarítási időszak: így pótolnák a hiányzó idénymunkásokat Angliában

A korábban már emlegetett Women's Land Army mintájára a diákok "gyaloghadseregét" várják nyárra a földekre az angliai gazdák. A koronavírus és a járvány miatt elrendelt korlátozásokból kifolyólag ugyanis továbbra sincs elegendő idénymunkás a földekre, ezért a Greater Lincolnshire-i gazdák a diákok segítségére számítanak a nyári szünetben, és arra buzdítják őket, hogy vállaljanak önkéntes munkát a földeken a betakarítási időszakban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kelet-angliai Lincoln városában található Greater Lincolnshire Local Enterprise Partnership (LEP) felhívást tett közzé a médiában, ugyanis Nagy-Britanniában vészesen közeledik a fő nyári betakarítási szezon, és május végére körülbelül 80 ezer idénymunkásra lenne szükség a térségben arra, rendesen el tudják végezni a munkálatokat. A LEP ezért a nagygimnazistákat és a felsőoktatásban részt vevő hallgatókat szólította "fegyverbe". A közösségi médiában már elindult az erről szóló kampány, és az oktatási intézetekbe is elküldték az információkat, írta meg a Farming UK.

Az élelmiszerszektor a térségben mintegy 56 ezer embert foglalkoztat, és Nagy-Britannia zöldségtermesztésének egynegyedét adja. Az pedig kiemelten fontos, hogy el tudjuk látni friss élelmiszerrel az országot

- mondta Sarah Louise Fairburn, a LEP élelmiszerügyi tanácsának igazgatósági tagja.

Sarah Louise Fairburn arról is beszélt, hogy a koronavírus elleni küzdelem kapcsán bevezetett utazási korlátozások miatt a térség gazdaságainál komoly problémát jelent a betakarításhoz szükséges idénymunkások alkalmazása. A LEP ezért reméli, hogy a diákok megszólítása sikeres lesz, ami egyrészt segítene az ágazatnak a talpra állásban, másfelől lehetőséget nyújt a diákoknak arra, hogy pénzt keressenek a nyári szünetben.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?