Koronavírus: Károly herceg a földekre küldte a briteket

Koronavírus: Károly herceg a földekre küldte a briteket

agrarszektor.hu
Károly herceg, a brit trónörökös videóüzenetben hívta fel a brit állampolgárok figyelmét az ország élelmezésének fontosságára, és a koronavírus miatt nehéz időket élő brit mezőgazdaság megsegítésére buzdított mindenkit.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A brit trónörökös egy Instagramra feltett videoüzenetben emlékeztette kedden a briteket arra, hogy az élelem "nem varázsszóra terem", hanem a "nagyszerű" brit állattenyésztők és növénytermesztők munkájával kezdődő folyamat eredménye, írta meg a 24.hu. Károly herceg arra biztatta a szigetország lakóit, hogy vegyék ki a részüket a szigetország élelmezésében.

A herceg, aki maga is biogazdálkodást folytat skóciai, birkhalli veteményeskertjében, elismerte, hogy a szántóföldeken végzett munka nem kimondottan vonzó, és "olykor fárasztó". Üzenetével a trónörökös a kormány és az agrárszektor közös, Pick for Britain nevű kampányát támogatja, amelynek célja többletmunkaerő toborzása a földekre a járvány idején. A kampány keretében egyebek között a diákokat buzdítják arra, hogy töltsék be azoknak a külföldi mezőgazdasági munkásoknak a helyét, akik a koronavírus-járvány miatt hazájukban rekedtek. Az idénymunkások hiánya előrevetíti annak rémképét, hogy a földeken rohad el a betakarítatlan gyümölcs és zöldség.

EZ IS ÉRDEKELHET

A helyzetet súlyosbítja, hogy sok, főleg kelet-európai vendégmunkás véglegesen visszatért hazájába az után, hogy Nagy-Britannia az Európai Unióból való kilépés mellett döntött. Károly herceg üzenete itt tekinthető meg.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?