Terveiről vallott a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro: erre készül a cég

agrarszektor.hu
A hazai élelmiszerellátás biztonságához való hozzájárulás az elsődleges feladata a 45 ezer hektáron gazdálkodó Talentis Agro Zrt.-nek, ezért nem is gondolkodnak terményexportban, és ennek szellemében tervezik fejlesztéseiket is - mondta a Figyelőnek adott interjújában Makai Szabolcs, a cég vezérigazgatója.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági alapanyag-előállító agrárcégének vezetője beszélt arról is, hogy felértékelődött az élelmiszer-ellátás biztonságának kérdése, ezért hozzá kell szokni a folyton változó körülményekhez, és ahhoz, hogy gyorsan reagáljanak a kihívásokra. Ahogy fogalmazott, a koronavírus valóban ráébresztette a világot, milyen jelentősége van annak, ha egy ország el tudja látni magát élelmiszerrel és nincs kiszolgáltatva külső tényezőknek. Ma még nehéz felmérni a háború hosszú távú hatásait, de a válságtünetek, mint például a gabona és a műtrágya árának extrém mértékű emelkedése, már most komoly problémákat jelent a gazdák és az élelmiszeripari szereplők számára.

Egy dolog azonban látszik: a növénytermesztésből, állattenyésztésből, és kisebb mértékben alapanyag-feldolgozásból álló holdingstruktúránknak köszönhetően válságállóbbak vagyunk, mint azok, akik csupán a termelés egy szegmensében vannak jelen

- nyilatkozta Makai Szabolcs.

Az interjúban szó esik arról is, hogy a Talentis Agro Zrt. tagvállalatainál nem volt fennakadás a műtrágyahiány miatt, jó minőségben és időben elvégezték a tavaszi munkákat, így a cég is hozzájárult Magyarország zavartalan élelmiszerellátásához. A holding vezetője kitér az élelmezésbiztonság fontosságára, amelynek erősítését a magyar agrárium egyik kulcskérdésének tartja, de kiemeli azt is, hogy a termelő cégeknél a stratégiai irány az öntözhető területek bővítése lesz. A teljes interjú a Figyelő legfrissebb számában olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?