Minőségbeli problémák a szamócánál, komoly lépést eszközölt Egyiptom
Egyiptomban az erős export mellett a szamóca feldolgozása is új területtel bővül.
Egyiptomban az erős export mellett a szamóca feldolgozása is új területtel bővül.
Fontos fejlesztések valósulhatnak meg, de a nagyobb hozzáadott értéket jelentő növények termelése lehetne az igazi kitörési pont.
Egy közös állásfoglalás szerint az európai szabályozásnak a mindennapi valósághoz kellene igazodnia az ágazat versenyképességének biztosítása érdekében.
Lengyelország burgonyaexportja 2025 január és augusztus között elérte a 107,5 ezer tonnát.
A hatékonyabb költségkezelés erősebb profitot hozhat az élelmiszeriparnak itthon is.
A fűszerpaprika a magyar gasztronómia megkerülhetetlen fűszernövénye, a gulyás, a pörkölt és a paprikás ételek lelke.
Egykor több száz hektáron virágzott a magyar gesztenyetermesztés, mára azonban alig kétszáznyolcvan hektárnyi ültetvény maradt az országban.
Az elmúlt időszakban a gazdálkodást nemcsak az időjárás, hanem a járványok is erősen befolyásolták.
Az elmúlt év megmutatta, hogy a fagyok, a szárazság és a kártevők egyaránt képesek megtépázni a gazdák munkáját.
A következő tíz évben alaposan át kell alakulnia a magyar mezőgazdaságnak, ha meg akarja őrizni versenyképességét.
A napokban a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint zöldborsó, zöldbab és csemegekukorica kikerült a kockázatos termékek köréből.
Újabb húszmilliárd forintos pályázatot írnak ki az élelmiszer-feldolgozás támogatására.
A takarmányárak emelkedése és az alapanyagok bizonytalansága nehéz helyzetet teremt, de a legelők és a kaszálók hozama is egyre alacsonyabb.
A reggeli gabonapelyhek és a puffasztott gabonák a feldolgozóipar termékei, amelyek gyors és kényelmes alnatívák.
Jelentős a pályázati kedv, de így sem lesz kimagasló gazdasági fejlődés a bérszárítók piacán.
Őszre újjá kell építeni a leégett Magyarország legnagyobb gesztenyefeldolgozó gyárát.
A legfrissebb januári adatok szerint az árfigyelőben megfigyelt élelmiszerek közül kiugróan drágultak a tejek és tejtermékek.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.
Sok gyümölcs íze már amint megérik, elvarázsolja az embereket, de vannak olyanok is, amelyeknél mindez csak a megfelelő feldolgozás után jön elő.
Bizonyos fekete konyhai műanyagedényekből kioldódó égésgátló anyagok veszélyesek lehetnek.

A magyar piac árérzékeny, ezért idén is legfeljebb egy korlátozott mértékű, nagyjából 10 százalékos áremelkedést tartanak reálisnak a termelők.
Aggodalom lett urrá a hazai szántóföldeken a durva aszály és a kiszámíthatatlan időjárás miatt.
Fontos fejlesztések valósulhatnak meg, de a nagyobb hozzáadott értéket jelentő növények termelése lehetne az igazi kitörési pont.
2025-ben olyan sebességgel indult meg a tojás drágulása Magyarországon, hogy azt nem csupán a termelők, hanem a fogyasztók is napról napra érzik.
Rendeletben jelentette be a kormány a hitelmoratóriumot az adósok bizonyos körének.
A 2025-ös GOSZ-VSZT-NAK Kukorica Posztregisztrációs kísérletekben újra élen a KWS OLTENIO! A köztermesztés számára legfontosabb éréscsoportban (korai csoport - FAO 300-399) idén ezüstéremmel gyarapodott az éremtáblázat!
A 2025-ös nyár egy olyan vihart és jégesőt hozott hazánk északkeleti szegletében, ami sok gazda életében fordulatot jelentett.