2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid

Koronavírus: magyar vendégmunkások is megfertőződhettek egy bajor gazdaságban

agrarszektor.hu
Közel 500 embert kellett karanténba helyezni egy bajorországi gazdaságban, ahol péntek óta száznál is több vendégmunkás produkált pozitív koronavírus-tesztet. A farmon magyar, román, bolgár és ukrán vendégmunkások is dolgoznak.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A hatóságok a hétvégén összesen 480 embert helyeztek karanténba egy nagy bajor gazdaságban a Dingolfing-Landau járásban, Mamming közelében, miután péntek óta 174 vendégmunkás produkált pozitív koronavírus-tesztet. Többségük Magyarországról, Romániából, Bulgáriából és Ukrajnából érkezett, írta meg a 444.hu a Guardian értesülései alapján.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. A rendezvény az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt, illetve lehetőséget biztosít a networkingre és a kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 3-4-én!

A legutolsó értesülések szerint csak egy embert kellett kórházba szállítani. A többiektől elkülönítve, de karanténban vannak azok is, akiknek negatív lett a tesztjük. A gazdaságot teljesen elzárták a külvilágtól, a karanténban levő munkások és a vezetőség folyamatos megfigyelés alatt állnak.

A kép csak illusztráció (Forrás: Getty Images)

A hatóság szerint a gazdaságban nem alkalmazták következetesen a higiéniai előírásokat, a bajor egészségügyi miniszter pedig azt mondta, nagyon komolyan veszik a helyzetet, és mindenkit igyekeznek lekövetni, aki kapcsolatba léphetett a munkásokkal. A hatóságok a környékbeli lakosoknak ingyenes koronavírus-teszteket biztosítanak, és hamarosan tömeges tesztelésbe kezdenek más, környékbeli gazdaságokban is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?