Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.01. hétfő

agrarszektor.hu2021. március 1. 07:45

Általában néhány órás napsütésre számíthatunk, amelyet azonban gomolyfelhők zavarnak nagy területen - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.03.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.03.01.) napon!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.03.01.) napon.

2021.03.01. hétfő: Általában néhány órás napsütésre számíthatunk, amelyet azonban gomolyfelhők zavarnak nagy területen. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a reggeli, kora délelőtti órákban fordulhat elő a Tiszántúlon néhol gyenge eső. Nagy területen megélénkül az északkeleti szél, amely főként az Alpokalján, valamint a Nyírség, Hajdúság egyes részein meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. Késő estére jobbára 0 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka a Tiszántúl egyes részein eső, havas eső is előfordulhat, ott érdemes lesz óvatosabban közlekedni. Ezt leszámítva kedvező feltételek várhatók az utakon.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront-jellegű változásra számíthatunk. A napos, enyhe, tiszta idő kedvezően hat közérzetünkre.

A következő napok várható időjárása

2021.03.02. kedd: A hajnalra képződő köd, illetve rétegfelhőzet délelőtt mindenütt feloszlik, és ezt követően immár országszerte derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között várható.

2021.03.03. szerda: Az éjjel képződő köd, illetve rétegfelhőzet délelőtt nagyrészt feloszlik, és ezt követően derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a szél. Hajnalban +2, -3, délután többnyire 10, 16 fokot mérhetünk.

Friss híreink:

Vadhúsban utazik a szabolcsi cég: különleges termékekkel hódítanák meg a piacot
Szeretnénk leküzdeni azokat a sztereotípiákat, amik az emberekben a vadhússal szemben ott vannak - mondta el az Agrárszektornak Támba Miklós, a Támba Családi Holding tulajdonosa és beruházója. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakember beszélt arról is, hogy a gazdaság legtöbb szereplőjével ellentétben őket nem hátráltatta a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet, bizonyos szempontból nézve jól is jártak vele.

Ügyes kis mindenes: ez a robot új szintre emelheti a betakarítást a földeken
A fenntartható mezőgazdasági robotokkal foglalkozó, 3 millió dolláros, közösségi finanszírozással összegyűjtött kezdőtőkével rendelkező Farm Acres nevű startup kifejlesztett egy önálló, mezőgazdasági betakarítást segítő elekromos robotot, amelyet Carry névre kereszteltek el. A robotot azért hozták létre, hogy segítsen a gazdáknak a kézzel betakarított növények gyorsabb betakarításában, és hogy ez a munka kevesebb fizikai megerőltetéssel járjon.

Filléres trükk, ami tényleg működik: így készíts házi növekedésserkentőt a növényeknek
Gyökereztető hormonokat a legtöbben azért használnak, mert segítik a gyökérképződést, valamint a növények növekedését, emellett megvédik őket a számtalan gombás és baktériumos megbetegedéstől. Sokan bolti, szintetikus hormonokat használnak, pedig léteznek olcsó, környezetbarát megoldások is, az egyik ilyen az aloe vera, amelyből könnyedén készíthetünk házi növekedésserkentőt növényeink számára.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,