Letarolhatja a fagy az országot hétvégén: térképen mutatjuk, hol lehet a leghidegebb

Letarolhatja a fagy az országot hétvégén: térképen mutatjuk, hol lehet a leghidegebb

agrarszektor.hu
Északkelet felől szárazabb, hidegebb levegő érkezik az országba hétvégén, így szombat és vasárnap reggel már két méteres magasságban is fagyhat. Ráadásul napközben sem lesz melegünk, mindössze 10-15 fok körül alakulnak majd a maximumok.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A csapadékot okozó légörvény nyugat, délnyugat felé távolodik, pénteken már csak a Dunántúl déli részén fordulhat elő eső, északkeleten napos időre készülhetünk - írja az Időkép. Estétől egyre többfelé kiderül az ég, így szombat reggelre a sok helyen 5 fok alá csökken a hőmérséklet, elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben már két méteres magasságban is lehet -1, -2 fok. Hasonlóan hidegnek ígérkezik a vasárnap hajnal. Talajmenti fagyra többfelé készülhetünk, de főként az Északi- és Dunántúli-középhegység, valamint a Zalai-dombság völgyeiben két méteren is többfelé gyengén fagyhat.

Forrás: Időkép

A nappali órákban sem lesz melegünk. Szombaton 15 fok körül, vasárnap 10 és 15 fok között alakulnak a maximumok, ráadásul hőérzetünket a fel-feltámadó északkeleti szél is kellemetlenül befolyásolhatja.

Címlapkép forrása: MTI/Varga György

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?