Érkezik az újabb havazás: térképen mutatjuk, hol eshet a legtöbb hó

agrarszektor.hu
Mediterrán ciklon érkezik a térségbe csütörtökön, ami kezdetben sok helyen ónos esőt, majd esőt eredményezhet. Északon és nyugaton havazásra is készülni kell, a magasabb hegycsúcsokon akár 15 centiméter hó is összegyűlhet.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Csütörtökön hajnalban megérkezik térségünkbe a mediterrán ciklon - írja az Időkép. A magasban a lehűlés viszont később veszi kezdetét, a felszíni reggeli fagyok így ónos esőt eredményeznek. Kezdetben ónos eső eshet Veszprém, Fejér, Tolna megye nagy részén és néhol Pest, Zala és Baranya megyékben.

Forrás: Időkép

Délelőtt az ónos eső esőbe, északon hóba vált át. Nyugaton és a halmazállapot-váltás térségében lepel-3 centiméter hó hullhat. Az északi határ közelében helyenként 5-10 cm, magasabb hegycsúcsainkon 10-15 centi gyűlhet össze. A havazás a legészakibb tájakon péntek hajnalig is eltarthat, a szél ezen a napon már a korai órákban feltámad, így hófúvás is létrejöhet. Napközben kelet felé távozik a csapadék.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?