Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.13. kedd

agrarszektor.hu2022. szeptember 13. 07:45

Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, majd késő délutántól, kora estétől észak felől vastagabb felhőtömbök sodródnak fölénk - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.09.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.09.13.) napon.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.09.13.) napon.

2022.09.13. kedd: Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, majd késő délutántól, kora estétől észak felől vastagabb felhőtömbök sodródnak fölénk. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, nyugati szelet helyenként élénk lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.
Késő este 10 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál meleg fronthatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2022.09.14 szerda: Délnyugaton fátyolfelhőkre számíthatunk szűrt napsütéssel, északkelet felé haladva viszont egyre vastagabb lesz a felhőzet, az Északi-középhegység tágabb környezetében már túlnyomóan borult idő várható. Az északi országrészben várható eső, zápor, a legtöbb csapadék Borsodban, az északi határszélen valószínű. Sokfelé megélénkül, a Dél-Dunántúlon meg is erősödik a déli, délnyugati szél. A csúcsérték általában 23 és 30 fok között várható, de a tartósan esős északkeleti tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Friss híreink:

Nesze neked magyar mezőgazdaság: az igazán nehéz idők csak most jönnek

Nem kell egy fantasy filmbe csöppennünk ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy a világ napról napra fejlődik és a modernizációé, sok esetben a robotoké a jövő. Ez többé-kevésbé a mezőgazdaságra is igaz, az legalábbis biztos, hogy a versenyképességhez és a nehézségek leküzdése érdekében muszáj fejlődni és újítani, amit már az iskolapadban el kellene kezdeni - egyelőre azonban még ebben az „el kellene kezdeni” szakaszban tartunk, de talán kezdünk rálépni egy jó útra. De hogy mit is jelent az innováció a mezőgazdaságban, milyen hasznuk lehet belőle a termelőknek és a fogyasztóknak, lapunk a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara segítségével járt utána.

Fillérekért veszik az almát az élelmes magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón

A magyarok nagy almafogyasztó hírében állnak, minden formájában szívesen fogyasztják, legyen az nyersen, kompótként, befőttként, süteményben, vagy akár pálinka formájában. Ráadásul, ha tehetjük, a hazai termesztésű gyümölcsöket részesítjük előnyben a külföldiekkel szemben. És bár az alma termőterülete egyre csökken Magyarországon, nem túl biztatóak a kilátások az idei termést illetően, az almatermesztés pedig évtizedes mélyponton van, azért még van rá mód, hogy jó áron szerezzük be kedvelt gyümölcsünket. Magyarországon ugyanis számos "Szedd magad" almaültetvény található, ahol kilogrammonként nagyjából 300-400 forintos áron kínálják a garantáltan friss almát.

Sokan hibáznak a fűszernövények gondozásakor: ezek lehetnek a legnagyobb buktatók

Rengetegen termesztenek otthon különböző fűszernövényeket, van, aki magról veti őket, van aki inkább palántát vásárol, és azokat neveli fel. Nem mindenki ismeri azonban azokat alapvetű szabályokat, amelyek ezen növények gondozásához, valamint minőségi és mennyiségi betakarításához elengedhetetlenek. Összegyűjtöttük azokat a tippeket, trükköket, amelyekre ha odafigyelünk, akkor garantáltan ízletes, illetve illóolajokban gazdag fűszernövényeket termeszhetünk akár a lakásban is. 

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,