Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.20. kedd

agrarszektor.hu2022. szeptember 20. 07:45

Változó mennyiségű és vastagságú felhőzet lesz felettünk, de emellett általában több órára kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.09.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.09.20.) napon.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.09.20.) napon.

2022.09.20. kedd: Változó mennyiségű és vastagságú felhőzet lesz felettünk, de emellett általában több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb számban a keleti és a délnyugati harmadban várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél sokfelé lesz élénk, amelyet az Észak-Dunántúlon, a középső országrészben és zivatarok környezetében erős lökések kísérnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 19 fok között alakul. Késő estére 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2022.09.21 szerda: Felhőátvonulásokra számíthatunk, hazánk nagy részén többórás napsütéssel. Az ország keleti felén-harmadán elszórtan, másutt csak elvétve fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon több helyen megerősödik. A csúcshőmérséklet 13 és 18 fok között várható.

Friss híreink:

Új őrület hódít a magyarok körében: egyre többen ültetnek ilyen gyümölcsöket

Jelentősen lecsökkent az elmúlt időszakban az alma és az őszibarack termőterülete Magyarországon: a két gyümölcs termesztése mintegy 40%-os visszaesést szenvedett el az elmúlt évtizedben. Ezzel szemben komoly mértékben bővült itthon a dió és a bodza termőterülete, valamint a szamóca, a cseresznye és a kajszi területe is növekedni tudott. Ami a mezőgazdasági területek egészét illeti, a 2021-es évben mértekhez képest idén mintegy 32 ezer hektárral lett nagyobb a mezőgazdasági területek nagysága. Az ország területének 45%-a szántó, 15%-a gyepként hasznosult, majdnem 3% szőlő és gyümölcsös, a fólia és üvegház alatti növénytermesztés területe pedig körülbelül 2 ezer hektárt tesz ki.

Megtudtuk az RTL Klub Péter gazdájának titkát: így szakítana nagyot a magyar férfi

10 évvel ezelőtt szinte mindent a nulláról kezdtem, pályázatok nélkül építettem fel azt, amim van, de a mai napig nem sikerült még minden szükséges beruházásra sort kerítenem - mondta Lakatos Péter az RTL Klub Házasodna című műsorának egyik sztárgazdája. Az egercsehi gazda nem számít régi motorosnak a mezőgazdaságban, hiszen 10 éve van az szektorban. Ennek ellenére szívvel-lélekkel végzi a dolgát, és egy igen különleges háziállattal, a magyar szürke szarvasmarhával foglalkozik. Hogy mik a tervei a jövőre nézve, hogyan élte túl az elmúlt idők nehézségeit, és miért próbál küzdeni a magyar agráriumban, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Másodvetés szeptemberben: itt a lista, ezeket a zöldségeket még most is elültetheted

Nem kell lemondani a friss, saját termesztésű zöldségekről ősszel, vagy akár kora tavasszal sem, számtalan olyan faj/fajta akad még ugyanis, amelyeket szeptemberben is el lehet vetni, illetve ültetni a kertben. Kerülhet ilyenkor a földbe spenót, különböző salátafélék, fokhagyma, sárgarépa, de retket is vethetünk. Ez utóbbit, valamint a salátaféléket ráadásul a szeptemberi vetés után már akár néhány héttel leszüretelhetjük, és felhasználhatjuk.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,