Itt a vénasszonyok nyara: napsütéssel tér vissza a meleg az országba

Itt a vénasszonyok nyara: napsütéssel tér vissza a meleg az országba

agrarszektor.hu
A jövő hét elején még felhőátvonulások várhatók, de szerdától napos időre lehet számítani, erősödik a nappali felmelegedés és a legmagasabb hőmérséklet 18-23 fok között alakul. A hét második felében reggelente helyenként pára- és ködfoltok képződhetnek - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfőn többórás napsütés várható felhőátvonulásokkal, északkeleten időszakosan, átmeneti jelleggel záródhat is a felhőzet. A gyorsan robogó gomolyfelhőkből helyenként fordulhat elő záporeső. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, elsősorban az Észak-Dunántúlon viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható.

Kedden is felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Az északnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben hidegebb is lehet, délután 14-19 fok valószínű.

Szerdán a kevés gomoly- és a sok fátyolfelhő mellett általában több órára kisüt a nap. Hajnalban helyenként pára-, köd, rétegfelhőzet is lehet. Csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. A hajnali 1-9 fokról 15 és 21 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Csütörtökön általában fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Hajnalban helyenként pára-, köd, rétegfelhőzet is lehet. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali 4-11 fokról 18 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken a pára-, köd, rétegfelhőzet feloszlását követően általában fátyolfelhős, napos idő valószínű. Csapadék nem valószínű. Néhol időnként megélénkülhet az északkeleti, majd délkeleti szél. Hajnalban 4-11, a délutáni órákban 18-23 fokot mérhetnek.

Szombaton a pára-, köd, rétegfelhőzet feloszlása után fátyolfelhőkre számíthatunk, amely vastagodhat is. Csapadék nem valószínű. Néhol időnként megélénkülhet a déli, délkeleti szél. Hajnalban 5-12, a délutáni órákban pedig 18-23 fok lehet.

Vasárnap a pára-, köd, rétegfelhőzet feloszlását követően változóan felhős időre van kilátás. Számottevő csapadék nem valószínű. Néhol időnként megélénkülhet a déli szél. A minimum-hőmérséklet 5 és 12, a maximum 18 és 23 fok között várható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?