Hatalmas eső jön a héten: mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

Hatalmas eső jön a héten: mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

agrarszektor.hu
Csütörtöktől csapadékosabbra fordul Magyarország időjárása, előbb egy hullámzó frontrendszer, majd egy mediterrán ciklon érkezik hazánk felé. Az ország egyes pontjain akár egy havi (40 mm) eső is lehullhat a hét végéig.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az előrejelzések szerint a következő napokban nyugat felől egy hosszan elnyúló frontrendszer fogja megközelíteni a Kárpát-medencét. Ez az Alpok vonulatain keresztül éri majd el hazánkat, és bőséges csapadékot hozhat az ország nyugati felére - írta meg az Időkép.hu.

Csütörtökön a nyugati tájakon már több helyen lehet egész napos esőre készülni, miközben az ország többi részén elszórtan alakulhatnak ki záporok, valamint egy-egy zivatar is előfordulhat. A változó irányú szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet az esősebb nyugati tájakon csökkenhet 10 fok alá, míg a legtöbb helyen 14-21 fok közötti értékek várhatóak.

Pénteken már egy délnyugat felől érkező mediterrán ciklon okozhat sokfelé esős időt, emellett záporok, néhol zivatarok alakulhatnak ki. A nyugati, délnyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz. A maximumok 7 és 20 fok között alakulhatnak, vagyis jelentős hőmérsékleti kontraszt jöhet létre a nyugati és keleti országrész között.

A portál szerint a hétvége sem lesz csapadékmentes: szórványosan lehetnek záporok, helyenként zivatarok is kialakulhatnak, különösen a szombati napon. A legbőségesebb csapadékot a friss előrejelzések szerint a Nyugat-Dunántúl kaphatja, itt néhol akár egy havi (40 milliméter) eső is lezúdulhat a hét végéig. A hullámzó frontrendszer haladásától és a mediterrán ciklon pályájától függően a csapadék mennyiségében és eloszlásában azonban még lehetnek eltérések, akár jelentősebbek is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13