Hatalmas eső jön a héten: mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

Hatalmas eső jön a héten: mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

agrarszektor.hu
Csütörtöktől csapadékosabbra fordul Magyarország időjárása, előbb egy hullámzó frontrendszer, majd egy mediterrán ciklon érkezik hazánk felé. Az ország egyes pontjain akár egy havi (40 mm) eső is lehullhat a hét végéig.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az előrejelzések szerint a következő napokban nyugat felől egy hosszan elnyúló frontrendszer fogja megközelíteni a Kárpát-medencét. Ez az Alpok vonulatain keresztül éri majd el hazánkat, és bőséges csapadékot hozhat az ország nyugati felére - írta meg az Időkép.hu.

Csütörtökön a nyugati tájakon már több helyen lehet egész napos esőre készülni, miközben az ország többi részén elszórtan alakulhatnak ki záporok, valamint egy-egy zivatar is előfordulhat. A változó irányú szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet az esősebb nyugati tájakon csökkenhet 10 fok alá, míg a legtöbb helyen 14-21 fok közötti értékek várhatóak.

Pénteken már egy délnyugat felől érkező mediterrán ciklon okozhat sokfelé esős időt, emellett záporok, néhol zivatarok alakulhatnak ki. A nyugati, délnyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz. A maximumok 7 és 20 fok között alakulhatnak, vagyis jelentős hőmérsékleti kontraszt jöhet létre a nyugati és keleti országrész között.

A portál szerint a hétvége sem lesz csapadékmentes: szórványosan lehetnek záporok, helyenként zivatarok is kialakulhatnak, különösen a szombati napon. A legbőségesebb csapadékot a friss előrejelzések szerint a Nyugat-Dunántúl kaphatja, itt néhol akár egy havi (40 milliméter) eső is lezúdulhat a hét végéig. A hullámzó frontrendszer haladásától és a mediterrán ciklon pályájától függően a csapadék mennyiségében és eloszlásában azonban még lehetnek eltérések, akár jelentősebbek is.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?