Viharokkal csap le a hidegörvény az országra: mutatjuk, hol, mi várható

Viharokkal csap le a hidegörvény az országra: mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Hidegcsepp rondít bele időjárásunkba. A nyugodt, nyárias napokat kisebb záporok, zivatarok zavarhatják meg keddtől, azaz mától.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Egy gyenge hidegcsepp rondít bele a nyugodt, nyárias augusztusi időjárásba, melynek hatására a következő napokban többfelé számíthatunk majd záporok, zivatarok kialakulására. A Kárpát-medence időjárását ugyanis egyelőre anticiklon határozza meg, de ennek peremén, délkelet felől hidegörvény araszol fölénk - a magasabb légrétegekben hűvösebb légtömegek érkeznek - írja az Időkép. Nagyon heves, kiterjedt zivataroktól ugyan nem kell tartanunk, de nem lesz zavartalan a napsütés, kedden délkelet felől már egyre több fátyol- és gomolyfelhő jelenik meg az égen, melyekből bizony záporok, zivatarok is kipattanhatnak majd.

A tavak hőmérséklete egyébként egyre kellemesebb, a Balaton vízhőmérőink szerint Siófoknál 22, Balatonlellénél 24, Gyenesdiásnál 25 fokos. A Tisza-tó 22 fokos, míg a Velencei-tó már 25 fok körüli, úgyhogy bátran fürödhetünk, a víz a tavainkban kellemes, még frissítő, de nem hideg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?