Olyan időjárás jön hétvégén, amilyen már nagyon rég volt Magyarországon

Olyan időjárás jön hétvégén, amilyen már nagyon rég volt Magyarországon

MTI
Pénteken ismét többfelé várható eső, szombaton és vasárnap változékony időre kell készülni, a hőmérséklet napról napra csökken - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, és összességében többfelé várható időszakos eső, zápor, több helyen jelentős mennyiség eshet. A késő délutáni, esti óráktól a hegyvidéki tájakon halmazállapot-váltás is előfordulhat. Az északnyugati szél erős lesz, a Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Szombaton az ország keleti, északkeleti harmadán még erősen felhős ég lesz a jellemző, szórványosan esővel, záporesővel, majd vékonyodik a felhőtakaró. Máshol felhőátvonulásokra lehet számítani többórás napsütéssel és csak néhol alakul ki zápor. A hegyekben, illetve az északkeleti, keleti országrészben havas eső, egy-egy hózápor is lehet. Az északnyugati, északi szelet erős, főként a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0-5 fok között várható, néhány szélvédett helyen mínusz 1, mínusz 3 fokot is mérhetnek. Kora délután 3, 9 fok valószínű.

Vasárnap hajnalban a szélvédett tájakon ködfoltok képződhetnek. Napközben eleinte főleg fátyolfelhőzet várható, majd egy front vastagabb felhőzete vonulhat át az ország felett északnyugatról kelet felé, és helyenként előfordul kisebb eső, zápor. A hegyekben, illetve északkeleten néhol havas eső, egy-egy hózápor is kialakulhat. Az északnyugati, majd délnyugati szél időnként megélénkül. Hajnalban többnyire mínusz 4 és plusz 1, a szélvédett részeken mínusz 5, mínusz 6 fokot is mérhetnek. A csúcsérték 4 és 9 fok között valószínű.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?