Marad a kánikula: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább a hőség

Marad a kánikula: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább a hőség

agrarszektor.hu
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiadott harmadfokú hőségriadó értelmében egész héten marad a kánikula Magyarországon. Noha a keddi nap még enyhébbnek mondható, a pokoli hőség fokozódni fog a hét folyamán, szombatra már 40 Celsius-fok is lehet - derült ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Kedden azonban még „enyhébb” időre lehet számítani, délután zivatarokkal, a hőmérséklet 30 és 38 Celsius-fok között alakulhat. Szerdán már 32 és 38 Celsius-fok között várható a maximum hőmérséklet, csütörtökön 33-38 Celsius-fok, pénteken 34 és 39 Celsius-fok közé melegszik a levegő, szombaton pedig akár 40 Celsius-fok is lehet az előrejelzés szerint. Külön probléma lehet, hogy a hét folyamán esténként se nagyon megy le húsz fok alá a levegő hőmérséklete.

A meteorológiai szolgálat zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Győr-Moson-Sopron és Veszprém vármegyékre. Mint írták, az elsődleges veszélyforrás. a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Forrás: met.huForrás: met.hu

Magas, 27 Celsius-fokot meghaladó középhőmérséklet miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Tolna vármegyékre. Az ország többi részére elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a magas, 25 Celsius-fokot meghaladó középhőmérséklet miatt.

Forrás: met.huForrás: met.hu
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?