A határokon túlra is átnyúlhat a jégkármérséklő rendszer

agrarszektor.hu
Szóba kerülhet a hazai országos jégkármérséklő rendszer határon túli kiterjesztése. Most elsősorban Kárpátalján és Erdélyben fogalmazódtak meg ilyen igények, de a védekezés kiszélesítése a kelet-magyarországi területek nagyobb biztonsága miatt is lényeges lehet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az északkelet-magyarországi területeken továbbra sem lehet elkerülni a jégkatasztrófákat, ha a hazai jégkármérséklő rendszer a kárpátaljai és a partiumi erdélyi területek egy részére nem terjed ki - hangoztatta Apáti István jobbikos országgyűlési képviseli a parlamenti mezőgazdasági bizottság közelmúltbeli ülésén. Szerinte a védekezésnek legalább 20-30 kilométerre át kellene nyúlnia a határokon, hogy a régió magyar területein a mezőgazdasági termelést nagyobb biztonsággal lehessen megóvni.

Mint ismert, a hazai talajgenerátoros jégkármérséklő rendszer májustól kezdte meg országos működését. Az új rendszertől szakértők a mezőgazdasági jégkárok jelentős csökkenését várják.

Van benne logika - reagált a képviselői felvetésre Nagy István azóta kinevezett agrárminiszter. Szerinte a határokon túl is számos magyar termelő gazdálkodik és "rajtunk kívül nem lesz, aki megsegítse őket". Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke pedig a bizottsági ülésen hozzátette, hogy a határon túli magyar gazdálkodók már kérték is a rendszer kiterjesztését. A "határon átnyúló láb" kiépítéséhez azonban - állapította meg Nagy István - szakértői és agrárkamarai egyeztetésekre lesz szükség.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?