2021. november 27. szombat Virgil

Hírek - Növény

Hatalmas eső csap le az országra délután: mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

Nyugat felől hidegfront érkezik délután, hazánk nagy részén kiadós csapadékra kell készülni, ráadásul a Dunántúlon az ég is megdörrenhet. A durva esőzés várhatóan csütörtök estig tart majd, hétvégére napos, egyre melegebb idő jön.
 
 

Lassan mozgó hidegfront éri el délután a nyugati országrészt, mely holnap estig az ország nagy részére kiadós csapadékot hoz - írja az Időkép. A front érkezésekor a Dunántúlon egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, melyekhez már rövid idő alatt is jelentős mennyiségű csapadék társulhat. Kelet felé haladva egyre inkább a csendes eső lesz jellemző, a Tiszántúlt csak holnapra éri el a front csapadékzónája. Összességében előreláthatóan a keleti határ menti területeken eshet legkevesebb eső, miközben az ország nagy részén 10-20, különösen a főváros környékén és a Dunántúl északi, északkeleti részén 20 mm-nél is több csapadék hullhat.

Forrás: Időkép

A front mögött csütörtökön a Dunántúlon megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északias szél. A hőmérséklet is visszaesik, a csúcshőmérséklet jellemzően 20 fok alatt alakul majd, sőt a tartósabban csapadékos keleti tájakon helyenként a 15 fokot is alig érjük el.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó