Hatalmas eső csap le az országra délután: mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

Hatalmas eső csap le az országra délután: mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
Nyugat felől hidegfront érkezik délután, hazánk nagy részén kiadós csapadékra kell készülni, ráadásul a Dunántúlon az ég is megdörrenhet. A durva esőzés várhatóan csütörtök estig tart majd, hétvégére napos, egyre melegebb idő jön.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Lassan mozgó hidegfront éri el délután a nyugati országrészt, mely holnap estig az ország nagy részére kiadós csapadékot hoz - írja az Időkép. A front érkezésekor a Dunántúlon egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, melyekhez már rövid idő alatt is jelentős mennyiségű csapadék társulhat. Kelet felé haladva egyre inkább a csendes eső lesz jellemző, a Tiszántúlt csak holnapra éri el a front csapadékzónája. Összességében előreláthatóan a keleti határ menti területeken eshet legkevesebb eső, miközben az ország nagy részén 10-20, különösen a főváros környékén és a Dunántúl északi, északkeleti részén 20 mm-nél is több csapadék hullhat.

Forrás: Időkép

A front mögött csütörtökön a Dunántúlon megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északias szél. A hőmérséklet is visszaesik, a csúcshőmérséklet jellemzően 20 fok alatt alakul majd, sőt a tartósabban csapadékos keleti tájakon helyenként a 15 fokot is alig érjük el.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?