Jön a tavasz, de nem mindenhol: brutális köd miatt adtak ki riasztást az ország felére

MTI
Tíz megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre a sűrű köd miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A riasztás Győr-Moson-Sopron, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben. Az ország többi részén azonban feloszlik a köd, és fátyolfelhős, napos idő várható majd.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tartós, sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre. A riasztás Győr-Moson-Sopron, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben. Ezeken a helyeken hat óránál is hosszabb időn át várható sűrű köd, a látótávolság néhány száz méter lehet.

Forrás: met.hu

Az előrejelzés szerint az éjszaka képződött köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet az ország északi, északkeleti harmadán, illetve helyenként a Fertő környékén makacsul tarthatja magát, másutt feloszlik, és fátyolfelhős, napos idő várható. Legfeljebb a ködös tájakon fordulhat elő jelentéktelen szitálás. A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúl északi felén erős, a Kisalföldön viharos széllökésekre is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 16 fok között várható, de a tartósan borult tájakon 4, 7 fok is lehet. Késő estére 3, 11 fokra hűl le a levegő.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03