Közel 1 millió csemetét ültetett az Ipoly Erdő Zrt.

agrarszektor.hu
Csaknem 100 hektáron közel egy millió csemetét ültetett az Ipoly Erdő Zrt. A telepítés azokat az idős állományokat érintette, ahol a természetes felújulás nem ment végbe.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Ipoly Erdő Zrt. is részt vett a tavaszi erdősítési programban, melynek célja a klímavédelem és a hazai erdők állapotának, természetességének javítása, ezért 98 hektáron 930 ezer facsemetét ültettek el az erdészet munkatársai - írja közleményében az Ipoly Erdő Zrt. Az erdősítéssel érintett területek, azokat az idős állományokat érintették, ahol a természetes felújulás nem ment végbe. Idén tavasszal az erdészet munkatársai, a csemeteültetésen túl 380 mázsa kocsánytalan tölgy makkot vetettek, ezzel segítve 100 hektár idősebb állomány megújítását.

Az Ipoly Erdő Zrt. Pest és Nógrád megyében, 64 ezer hektár állami erdőterületen gazdálkodik. E működési terület Magyarország legerdősültebb tája, magába foglalja a Börzsöny hegységet és a Cserhátot - benne a Karancs és a Medves kistájat, valamint érinti a Gödöllői-dombvidéket is.

Címlap kép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?