Tonnaszámra adták el a romlott élelmiszert (2.)

agrarszektor.hu
Egy rendőr is segített a bűnszervezetnek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Négy gyanúsítottat, köztük egy rendőrt vettek őrizetbe, miután fény derült egy lejárt szavatosságú élelmiszerek átcsomagolásával, átcímkézésével, illetve továbbértékesítésével foglalkozó ócsai szervezet működésére. Megsemmisítésre szánt élelmiszereket vettek át, de azokat átcímkézés után újra eladták.

Gyugyi Csilla, a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szóvivője tájékoztatása szerint a bűncselekményt az ügyészség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség összehangolt akciója keretében göngyölítették fel.

Áruházláncoktól vették át az élelmiszereket

A szóvivő az előzményekről elmondta, hogy egy ócsai székhelyű cég különböző áruházláncoktól átvett lejárt szavatosságú élelmiszerek megsemmisítését vállalta, a cég vezetője azonban a hozzá beszállított, megsemmisítésre szánt élelmiszerek egy részét továbbértékesítette, így azok visszakerültek a forgalomba.

Március 14-én és 15-én a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség az említett szervezetek közreműködésével - összehangolt akció keretében - tíz helyszínen tartott házkutatást. "Átfésülték" egyebek mellett a cég székhelyét, telephelyét, illetve az átcímkézett árukat értékesítésre átvevők dabasi, felsőpakonyi, törökbálinti és budaörsi raktárait is - mondta az MTI-nek a szóvivő, hozzátéve, hogy valamennyi helyszínen lejárt szavatosságú termékek - főként hósk, pékáruk, tejtermékek és tojások - kerültek elő.

Hatalmas mennyiségű áruval buktak le

Gyugyi Csilla közlése szerint a bűncselekmény-sorozat nagyságrendjére jellemző, hogy az egyik helyszínen - egy 600 négyzetméteres raktérben - 100-150 tonna élelmiszert találtak, rossz higiéniai körülmények között. Az áru lejárt fogyasztási idejű volt, magyar nyelvű jelölést nem tartalmazott.

Egy másik helyszínen épp a lejárt szavatosságú élelmiszerek átcímkézését és csomagolását végezték - tette hozzá a szóvivő. Az ügyben négy embert - köztük egy, a termékek továbbértékesítésében részt vevő rendőrt - hallgattak ki gyanúsítottként rossz minőségű termék forgalomba hozatala miatt.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség a gyanúsítottakat őrizetbe vette és indítványozta előzetes letartóztatásukat - mondta Gyugyi Csilla.

Előzetes letartóztatásba helyezték a gyanúsítottakat, köztük egy gyáli rendőrt
A Budakörnyéki Járásbíróság időközben előzetes letartóztatásba helyezte azt a négy férfit, köztük egy rendőrt, akik a kiterjedt hálózat tagjaiként a lejárt szavatosságú élelmiszerek átcsomagolásával, átcímkézésével, illetve továbbértékesítésével foglalkoztak - közölte a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség. A gyanúsítottakat rossz minőségű termék forgalomba hozatala miatt hallgatták ki. A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség indítványára az illetékes bíróság egyelőre 30 napra rendelte el előzetes letartóztatásukat. Az MTI úgy tudja, hogy a letartóztatott négyfős csoport rendőr tagja alezredesi rendfokozatban a gyáli rendőrőrsön szolgált.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02