Módosítanák az áfatörvényt: olcsóbbak lehetnek az élelmiszerek

agrarszektor.hu
Módosítaná az áfatörvényt a Vidékfejlesztési Minisztérium - közölte egy hétfői rendezvényen tartott beszédében az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár. Kardeván Endre szerint ezzel a lépéssel csökkenhetne az alapvető élelmiszerek és a gabonafélék fogyasztási adója - írja az MTI.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Baki Agrocentrum első szántóföldi szezonnyitó rendezvényén beszélt a törvénymódosítási javaslatról az államtitkár, aki szerint ezzel csökkenne a feketegazdaság is. A kormány agrárstratégiájának célja - mint mondta - megőrizni és gyarapítani a vidéki munkahelyeket, növelni az agrár- és élelmiszergazdaság versenyképességét, az élelmiszerellátás biztonságát, továbbá csökkenteni a kiszolgáltatottságot.

További cél, hogy az ágazat visszanyerje külpiaci pozícióit is: nagy lehetőségnek nevezte Kardeván az orosz piacot, továbbá megemlítette, hogy a szükséges aláírások után néhány héten belül elindulhat a vietnámi húsexport. Az agrárstratégiában fontosnak tartják azt is, hogy a mezőgazdaság mai 70-30 százalékos növénytermesztés-állattenyésztési arányát az utóbbi javára javára sikerüljön billenteni. Ennek megfelelően például a sertéságazat jelenlegi 2,5-3 millió darabos állatállományt 4-5 millióra szeretnék emelni a támogatási rendszerek átalakításával.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?