
Bárki termeszthetné itthon ezt a luxusfűszert: kilója akár súlyos milliókat érhet
Akár 10 millió forintot is elkérhetnek egy kilogramm sáfrányért, így nagy biznisz lehet a termelése.
A csonkázó a szőlőtermesztés során használatos eszköz, amellyel a növények hosszanti növekedését lehet visszafogni. A cél a termés és a vesszők jobb beérésének segítése.
A csonkázó a szőlészetekben a nyári intenzív növekedési szakaszban jellemző zöldmunkákat kiszolgáló szőlőápoló eszközöket jelöli. A csonkázás vagy tetejezés a szőlőtőke valamennyi hajtásának a visszavágását jelenti. A munka alapvető célja a hosszanti növekedés megakadályozása, a tőkét ne további hajtásnövekedésre ösztönözze az ember, hanem a termés és a vesszők jobb beérését segítse elő. A csonkázó eszközöket a szőlészetekben használatos traktorok elejére - ritkábban végére - kell rögzíteni.
Akár 10 millió forintot is elkérhetnek egy kilogramm sáfrányért, így nagy biznisz lehet a termelése.
A vetésterület és a vetőmagok iránti kereslet növekedése is azt jelzi, hogy sok magyar termelő fordul a napraforgó felé.
Visszatérő trendek: új piacokat nyit az elfelejtett gabonafajták és fermentált ételek reneszánsza.
Sokan gondolják úgy, hogy télen nincs sok élet a kertben, pedig régebben voltak módszerek, melyekhez télen is kellett a kertben tevékenykedni.
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hazai és az uniós termelők körében is a biogazdálkodás.
A Vela Pékség elhivatottsága a kiváló minőség iránt a KMÉ-védjeggyel is igazolást nyert.
A Nádudvari Élelmiszer Kft. elkötelezett a kiváló minőség iránt – ezt bizonyítja a KMÉ-védjegy is.