Lemaradunk, ha nem csökkentünk!

agrarszektor.hu
A környezetvédelmi bizottság szerint az EU saját gazdasági érdekében jobban tenné, ha a 2020-as CO2-csökkentési célszámát 30 százalékra emelné - olvasható a BruxInfon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

"Ha az EU nem lesz vezető a klímavédelemben, akkor vesztes lesz a gazdasági növekedésben" - húzta alá a kedden jóváhagyott határozatában Jo Leinen, az EP Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottságának elnöke.

A testület álláspontja szerint a jelenlegi 2 Celsius fok alatti felmelegedési vállalás helyett az 1,5 Celsius fok alatti célszámot kellene célba venni.

A határozat értelmében az EU jövőbeni gazdasági növekedését szolgálná, ha 2020-ra az 1990-es szinthez képest 30 százalékkal csökkentenék a széndioxid-kibocsátást.

A 35-20-1 arányban elfogadott jelentés a szakbizottság álláspontját rögzíti az ENSZ november végén-december elején esedékes cancúni klímatárgyalásai előtt. A jelentésről a tervek szerint még ebben a hónapban szavazni fog az EP plenárisa.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?