Küzd a húskombinátért a gyulai önkormányzat

agrarszektor.hu
Az önkormányzat 860 milliós vételi ajánlatot tett a húskombinát vagyonelemeire.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Vételi ajánlatot tett a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát vagyonelemeire a helyi önkormányzat. A társaság teljes vagyonportfóliójáért - egyben - 860 millió forintot kínált a város.

A szerződés szövegét már fogalmazzák, és kedvező esetben akár két hét múlva megtörténhet az adásvétel. A gyulai kolbász termelését jelenleg is a helyhatóság biztosítja: az általa alapított és tulajdonában álló Gyulai Hús Kft. bérli a felszámolótól az egykori húskombinát vagyonelemeit.

A Népszabadság szerint a vagyonelemek megvételét abból az 1,8 milliárd forintból finanszírozná a város, amelyet a kormánytól kapott munkahelyek megőrzésére és gazdaságfejlesztési feladatokra. A cég adósságállománya 3-3,5 milliárd forint, vagyis az eszközök eladásából nem futja majd a hitelezők kifizetésére.

A lapnak a felszámolót nem sikerült elérnie, az önkormányzat pedig csak annyit közölt, hogy folyamatban lévő ügyekről nem adnak felvilágosítást.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?