Itt a jó hír! - Megindítják a sokmilliárdos kifizetéseket

agrarszektor.hu
Várhatóan január végén - február elején indítja el a kifizető ügynökségként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a tavalyi uniós területalapú agrártámogatások (SAPS) második részletének kiutalását - közölte az agrárszektor.hu-val a hivatal. A jogosultak az elmúlt év után összesen mintegy 341 milliárd forint SAPS-ot kaphatnak, amelyből az MVH 2014-ben 161 milliárdot utalt ki. Így a több mint 177 ezer igénylő az idén június 30-ig még további 180 milliárd forintra számíthat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az MVH január végén-február elején kezdi meg várhatóan az elmúlt évi SAPS második részletének kiutalását, és ezek az úgynevezett végkifizetések a június 30-i végső határidőig folyamatosak lesznek - tájékoztatta az agrárszektor.hu-t a hivatal. A Földművelésügyi Minisztérium (FM) korábbi közlése szerint a tavalyi kérelmezési évre összesen 341,4 milliárd forint SAPS-ot fizethetnek ki több mint 177 ezer igénylőnek.

Az összeg 50 százalékát az uniós szabályozás szerint az elmúlt év október 16-tól előlegként fizethette ki az MVH. Ez elvileg több mint 170 milliárd forint kiutalását jelentette, ténylegesen pedig - közölte most érdeklődésünkre a hivatal - mintegy 161 milliárdot folyósítottak. Így az idei második - végkifizetési - ütemben további 180 milliárd forintra számíthatnak a gazdák.

Az FM tavalyi közlése szerint az 50 százalékos elmúlt évi előleg hektáronként 34 178 forintot jelentett, így egy hektárra az idei végkifizetések után összességében több mint 68 ezer forint SAPS-ot vehetnek igénybe a termelők.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?