Az erdészetek vezérei sokkal többet keresnek, mint Orbán Viktor

agrarszektor.hu
Hét állami erdőtársaság vezetője is havi hárommillió forintot keres, vagyis például kétszer annyit, mint Orbán Viktor miniszterelnök. A jelentős fizetések azért is szembeötlőek, mert az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nemrég jelentős gazdálkodási hiányosságokat tárt fel az állami erdészeteknél.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A huszonkét állami erdőtársaságból kettő vezetője keres kevesebbet Orbán Viktor 1,5 millió forintos havi fizetésénél - írja a nol.hu. Tizenhétnél a vezérigazgató fizetése meghaladja a kétmillió forintot, hétnél pedig eléri a havi hárommillió forintot is.

Mindez azokból az adatokból derül ki, amelyeket a Népszabadság kért ki az állami tulajdonú vállalatoktól. Az állami erdészetek vezetőinek bérezése azért is szembeötlő, mert az ÁSZ a közelmúltban jelentős hiányosságokat tárt fel a társaságok gazdálkodásában. A számvevőszék elmarasztaló megállapításai szinte valamennyi állami erdészetet érintettek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?