Újabb százmilliárdok: április 7-től adhatók be a kérelmek

agrarszektor.hu
Április 7-én nyílik meg ténylegesen az idei egységes agrár- és vidékfejlesztési támogatási kérelmek benyújtására alkalmas elektronikus felület a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH). A Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményeként működő MVH felkészült a kérelmek befogadására - jelentette be az agrárminiszter.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az egységes kérelmek benyújtásával 170 ezer gazdálkodó juthat hozzá 2016-ban is az agrártámogatások legnagyobb részéhez - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A jogosultak április 7-től adhatják be kérelmeiket a kifizető ügynökségként működő MVH-hoz, amely felkészült a benyújtási dömpingre.

Az uniós közvetlen agrártámogatások nagyságrendje 2015-höz képest gyakorlatilag nem változik 2016-ban, vagyis 1,27 milliárd eurót (mintegy 400 milliárd forintot) tesz ki. Az egységes kérelemben vidékfejlesztési jogcímek is vannak, amelyeket viszont nem az agrártárca, hanem a Miniszterelnökség felügyel.

Az egységes kérelem szankciómentes beadási határideje május 15-e, mivel azonban ez az idén hétvégére esik, május 17-ig fogadják el így a benyújtást. Ezt követően a május 18. és június 9. között beadott kérelmekre a támogatási összeg munkanaponként 1 százalékkal csökken. Az eredeti határidőig benyújtott kérelmeket május 31-ig szankciómentesen lehet módosítani. A mostani bejelentés szerint - derül ki az MTI tudósításából - az egységes kérelem 32 jogcímet tartalmaz, az MVH korábbi közlése viszont 35-öt nevezett meg. Egyes - főként vidékfejlesztési - jogcímek ugyanakkor végül kikerültek a kérelemből.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?