Ez az éretelme, hogy előzetesen is ellenőriz az MVH

agrarszektor.hu
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) azzal is segíti a termelőket az idén, hogy bevezette az előzetes ellenőrzés intézményét, és az egységes kérelmek szankciómentes benyújtási időszakának végén ellenőrzéseket végzett a beadott kérelmeken. A múlt évi egységes kérelmekhez kapcsolódó támogatásoknál az MVH a jövő héten indítja el a végkifizetéseket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az előzetes ellenőrzések eredményét - túligénylés, egymásra fedő táblarajzok, illetve hiányzó csatolt dokumentumok esetén - jelzik a gazdáknak, akik ez alapján június 27-ig szankciómentesen javíthatják kérelmeiket, illetve pótolhatják a hiányzó dokumentumokat. Az előzetes ellenőrzés segítségével a termelők elkerülhetik a levonásokat és a szankciókat, így magasabb támogatási összeghez juthatnak. Az MVH több alkalommal - és több körben - is informálja az érintetteket a kérelmeikben található hibákról - közölte az MTI-vel Gyuricza Csaba, a hivatal elnöke.

Gyuricza Csaba tájékoztatása szerint a jelenlegi ellenőrzési eredmények alapján körülbelül 48 ezer gazdálkodó kérelme szorul javításra, ők a napokban kapják meg az erről szóló értesítést az MVH-tól. Az MVH elnöke felhívta a figyelmet, hogy csak június 27-ig módosíthatják a termelők szankciómentesen azokat a hibákat, amelyek szerepelnek az előzetes ellenőrzésről szóló végzésben. A hibák javítását az MVH elektronikus felületén tehetik meg a gazdálkodók.

Amennyiben a hibákat javítják az érintettek, úgy Magyarország nagyobb biztonsággal hívhatja le a több mint 400 milliárd forintnyi uniós támogatást. Az MVH elnöke tájékoztatott arról is, hogy a múlt évi egységes kérelmekhez kapcsolódóan az előleg- és a részfizetések után az MVH a jövő héten indítja el a végkifizetéseket. Június 30-áig, a jogszabályban rögzített határidőig az összes jogosult termelő hozzájut a teljes támogatáshoz.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?