Így akarják rendbe tenni az elhanyagolt zártkerteket

agrarszektor.hu
Háromszáz millió forint jut az idén a zártkerti revitalizációs program finanszírozására, amely duplája a tavalyi összegnek. A forrásokra önkormányzatok pályázhattak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az idén második alkalommal hirdette meg a szaktárca a zártkertek, elhagyott illetve elvadult gyümölcsösök, szőlőskertek megújítását támogató mintaprogramját - mondta V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára. Az országos zártkerti szociális mezőgazdaság elterjesztését szolgáló mintaprogramra az önkormányzatok egyedi támogatási kérelmet nyújthattak be. Jövőre a tárca tovább szeretné növelni az erre szánt összeget.

A zártkerti programra benyújtott egyedi kérelmek támogatása nemzeti forrásból történik, 100 százalékos támogatással. A pályázat iránt a tavalyi évhez képest mintegy másfélszer nagyobb volt az érdeklődés. 48 támogatási kérelem érkezett be a tárcához mintegy 460 millió forint igénnyel. A második alkalommal meghirdetett zártkerti programban az idén 36 település önkormányzatának mintaprogramja valósulhat meg - közölte az államtitkár.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?