Hűtőkocsi

A hűtőkocsi egy olyan nagyobb légtérrel rendelkező, általában leginkább szállításra használt jármű, ahol szabályozható a raktér hőmérséklete és képes az árut hűtve tartani.

A klasszikus értelemben vett hűtőautó egy olyan nagyobb légtérrel rendelkező, általában leginkább szállításra vagy esetleg logisztikai feladatokra használt jármű, ahol szabályozható a raktér hőmérséklete, és amely képes a szállított árut hűtve tartani. Ez elengedhetetlenül fontos az alacsony hőfokot igénylő, romlandóvá áruk szállítása során. A hűtőkocsikat elsődlegesen a különféle romlandó élelmiszerek és élelmiszer-alapanyagok szállítása során használják, de számos egyéb jellegű funkciót is képesek ellátni, így például italok és gyógyszeripari készítmények megfelelő hőmérsékleten tartását és szállítását. A hűtőkocsiknak vannak furgon, kamion és pótkocsi változatai is.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.