Másként működik és ezután sűrűbben számol be a Magosz

MTI
Megszűnt a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) országos választmánya, szerepét a közgyűlés veszi át. Az agrár-érdekképviselet a jövőben évente tart beszámolót tevékenységéről a tagságnak. A 23 tagú elnökségben nem történt változás.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az alapszabály módosítása nyomán a Magosz a jövőben nem négyévenként tart majd küldöttgyűlést, hanem évente közgyűlésen számol be tevékenységéről a tagságnak  derült ki a szervezet közelmúltbeli közgyűlésén. További változás, hogy a tagozatok elnökeit is választani fogják a korábbi kooptálás helyett. Tisztújítás a szükséges választásokon - a tagozatvezetői és az alelnöki posztok betöltésén - kívül nem volt. A Magosz 23 tagú elnökséggel működik.
.

A Magosz közgyűlése a gödöllői Szent István Egyetemen (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Jakab István elnök szerint a Magosz az elmúlt években a legerősebb ágazati érdekképviselet lett. Közreműködött a földtörvény, a kamarai törvény és több más jogszabály megalkotásában, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) gazdabarát átalakításában.

Az elnök a Magosz célkitűzési közé sorolta, hogy Magyarországon korszerű vízgazdálkodási rendszer jöjjön létre, valamint készüljenek el a gazdálkodók versenyképességét növelő ágazati integráció jogszabályi feltételei. A Magosz a hazai fehérjenövények termesztésének fejlesztését és a GMO-mentesség fenntartását is fontosnak tartja.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?