Sok az agrárhitel, de még több pénzt helyeznének ki

agrarszektor.hu
Tavaly év végén a magyar mezőgazdaság hitelállománya mintegy 560 milliárd forint volt, ideértve az egyéni és társas vállalkozásokat is. Tekintettel az agrárágazat várható finanszírozási igényének növekedésére, az agrárhitelezési üzletágat fejleszteni kell.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A magyar mezőgazdaság hitelállománya 560 milliárd forint volt tavaly év végén, a Földművelésügyi Minisztérium adatgyűjtése alapján. Ebből a hitelállományból az MKB Bank 8-10 százalék közötti piacrésszel bír. Az MKB bankcsoport lízingcége, az MKB Euroleasing a jelenlegi adatok szerint átlagosan a finanszírozás 20 százalékát egészíti ki lízing-konstrukciókkal - közölte az MTI-vel a pénzintézet.

Az MKB együttműködési megállapodást írt alá a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével (Megfosz) a mikro- és kisvállalati szektor finanszírozásának erősítésére. A bank az ügyfelek likviditási helyzetét támogató konstrukciókat szeretné fejleszteni úgy, mint az Agrár Széchenyi Kártya, a faktoring és a támogatás-előfinanszírozás. Emellett foglalkoznak a komplexebb termelési és feldolgozóipari folyamatok finanszírozásával is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?