Újra korábbi sávjában mozog a forint

agrarszektor.hu
Kedd reggelre megint csökkent a kockázatvállalási kedv a devizapiacokon, mivel egy újabb észak-koreai rakétakísérlet borzolja a kedélyeket. Ebből egyelőre a japán jen és a svájci frank tudott csak minimálisan profitálni. Eközben folytatódott az euró erősödése, ugyanis a délelőtt folyamán az EURUSD árfolyam átlépte a lélektani 1,2-es szintet - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ugyan csak néhány 10 fillért mozdult el a forint-euró árfolyam a déli órákban, de ez is elég volt ahhoz, hogy a 305-ös szint fölé érjen a kurzus. Ez azért érdekes, mert így az árfolyam visszatért abba a sávba, amiben két éve volt.

A dollár esésével párhuzamosan a dollár-forint jegyzés 253 közelébe esett, amire 2014 vége óta nem láttunk példát, így hamarosan akár 250 forintba is kerülhet egy dollár.

Kedd reggel 1,20 fölé emelkedett az euró-dollár árfolyam, amire 2015 januárja óta nem volt példa. Az utóbbi napokban már várható volt, hogy átviszi az 1,20-as lélektani szintet a jegyzés, de arra talán kevesen számítottak, hogy ilyen könnyen ugrik fölé.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdték a napot. Közben a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,3 százalékot veszített értékéből, míg a dél-afrikai rand 0,6 százalékot bukott. Ebből is látszik, hogy elsősorban a kockázatosnak számító feltörekvő piaci devizák a vesztesei a piaci hangulatnak, ugyanis az újabb észak-koreai rakétakísérlet miatt romlott a kockázatvállalási kedv.  

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?