A hét első napján a koreai hírek befolyásolják a devizapiacot

agrarszektor.hu
A piac elsősorban a csütörtöki EKB-döntésre vár a héten, addig viszont alapvetően csendes kereskedésre lehet számítani. Főleg úgy, hogy hétfőn az amerikai piacok szünnapot tartanak. Így egyelőre csak az újabb hétvégi észak-koreai bombakísérlet borzolja a kedélyeket - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfő reggel a forint 305,51-nél járt az euróval szemben, ez 0,1 százalékos erősödést jelent péntek estéhez képest a magyar deviza szempontjából. A dollárral szemben 256,87-nél állt a hazai fizetőeszköz.

Megint menekülőre fogták a befektetők a koreai hírekre

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett az euróval szemben, míg a cseh korona stagnálással indította a hetet. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,4 százalékkal gyengült az egyébként is szenvedő dollárral szemben, a török líra 0,1 százalékkal értékelődött le, míg a dél-afrikai rand szintén minimális gyengüléssel kezdett.

A dollár gyengüléssel kezdte a hetet, így ismét 1,19 közelében jár az euróval szembeni árfolyam, ami 0,3 százalékkal magasabb a péntekinél. A héten a befektetők elsősorban Mario Draghi csütörtöki szavait várják, a várakozások szerint az EKB elnöke végre elárulhat valamit az eszközvásárlások fokozatos leállításáról.

Megint menekülőre fogták a befektetők a koreai hírekre

Közben az újabb észak-koreai bombakísérlet miatt ismét csökkent a kockázatvállalási hajlandóság a piacon, ebből elsősorban a menedékdevizák profitálnak. A japán jen például 0,7 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben, míg a svájci frank 0,3 százalékot javított az euró ellenében.

A címlapkép forrása: Ed Jones/AFP

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?