Erősödni tudott a forint délelőtt

agrarszektor.hu
A napot még változatlanul 312 körül kezdte a forint az euróval szemben, majd délelőttre egy egységgel tudott erősödni a magyar deviza, amivel a régióban is felülteljesítő. Közben a dollár ismét lejtőre került az euróval szemben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Délelőttre 310,8 környékére erősödött vissza a forint az euróval szemben, ez már 0,3 százalékkal alacsonyabb a tegnap esti szintnél. Ezzel párhuzamosan a dollár jegyzése 263,9-ig esett vissza.

Ezzel egyébként a forint a régióban is felülteljesítő, hiszen a lengyel zloty például 0,1 százalékos javulást mutat, míg a cseh korona minimális mértékben tudott erősödni.

A feltörekvő piacokon az orosz rubel kismértékben gyengült az egyébként is botladozó dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,3 százalékot tudott javítani. A török lírát tegnap szinte kivégezték, több mint 3 százalékos zuhanást mutatott miután éleződtek a diplomáciai feszültségek Törökország és az USA között. Ezt követően ma reggel majdnem fél százalékos erősödést mutat a líra, de ez is csak szerény korrekciónak tekinthető.

Esik a dollár, kapaszkodik vissza a líra

A dollár kedd reggelre megint lejtőre került az euróval szemben, a keresztárfolyam 0,3 százalékos emelkedés után 1,178 környékén járt. Eközben a japán jen 0,1 százalékkal erősödött az amerikai devizával szemben, míg az angol font 0,2 százalékot javított.

Esik a dollár, kapaszkodik vissza a líra

Magyar szempontból ma elsősorban a reggel megjelenő szeptemberi inflációs adatra lesz érdemes figyelni, majd a nap második felében jön az IMF frissített gazdasági előrejelzése, mely többek között Magyarország kapcsán is új prognózist jelent majd.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?