Merész tervek: 100 millió forintig jön a teljes adómentesség?

agrarszektor.hu
100 millió forint éves árbevételig adómentességet szorgalmaz a mezőgazdasági kis- és közepes méretű gazdaságoknak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) stratégiai programjavaslata. A NAK szerint a legfontosabb, hogy javuljon a hazai agrárium versenyképessége.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Olyan adórendszert kellene bevezetni, amely jobban támogatja a kis- és közepes méretű agrárgazdaságokat - jelentett ki a NAK programjavaslatát bemutató tájékoztatón Győrffy Balázs, a köztestület elnöke. A kamara szerint el kellene érni, hogy a támogatási összeg nélkül számított mezőgazdasági éves bevételek 100 millió forintig adómentesek legyenek.

A NAK megszüntetné, hogy egy személy ugyanazt a mezőgazdasági tevékenységet több jogi, illetve adózási formában is folytathassa. Eredeti céljának megfelelően visszaállítaná az őstermelői jogviszonyt, így az őstermelők csak a háztáji gazdaságban keletkezett felesleget értékesíthetnék. A családi mezőgazdasági vállalkozásokat pedig a dokumentum szerint jogi személyiséggel ruháznák fel.

A következő időszakban a modernizáció érdemben befolyásolja majd az agrárgazdaság teljesítményét, így felértékelődik a hatékonyság, a minőség és az élelmiszerbiztonság - hangsúlyozta a NAK elnöke. Ezért szerinte fontos, hogy a jelenleginél is jelentősebb fejlesztési forrásokat biztosítsanak az agráriumban. A köztestület azt szorgalmazza, hogy a 2021-2027-es új unió költségvetési ciklusban a magyar vidékfejlesztési források érjék el a 2000 milliárd forintot.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?