Új céget alapított Mészáros Lőrinc egy vadászkastélyban

agrarszektor.hu
Az Ökoland Fehérhát Kft. fő tevékenységi köre az Opten szerint gabonafélék, hüvelyes növények, olajos magok termesztése. De talán érdekesebb, hogy a székhelye egy gyönyörű vadászkastély, melynek tulajdonosa a döntően Mészáros-érdekeltségű Hidasháti Mezőgazdasági Zrt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A vadászkastély az 1850-es években épült a Békés megyei Bélmegyer külterületén. A szeghalmi Kárász-család romantikus-eklektikus stílusban készíttette el, eredetileg is vadászati céllal. A kastélyhoz tartozó 5 hektáros parkból 1 hektár védett. A park legjelentősebb faegyede egy 500 cm törzskerületű kocsányos tölgy. A kastélyhoz vezető utat 80-100 éves kocsányos tölgyfasor kíséri. Jelenleg a Hidasháti Zrt. tulajdona.

A Hidasháti Zrt. viszont már több mint egy éve Mészáros Lőrinc többségi tulajdona. A Békés megyei agrárcég 3000 ezer hektár földterületet művel, amiből az állami bérlemény csak 35 év múlva jár le. Fő profilja a tejtermelés, növénytermesztés és vetőmag-feldolgozás. Az új céget, az Ökoland Fehérhát Kft.-t a vadászkastély címére jegyezték be, noha az Opten szerint gabonafélék, hüvelyes növények, olajos magok termesztése lenne a fő tevékenysége. A székhely azonban más célokra is utalhat. Az Ökolandban Mészáros egyik üzlettársa Kovács János László délmegyeri polgármester, aki maga is földbirtokos. A másik pedig a Hidasháti Zrt.-ben is tulajdonostárs Csák Gyula, aki korábban szeghalmi fideszes önkormányzati képviselő volt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?