Biotermelés, tejágazat, élelmiszeripar: új támogatások

agrarszektor.hu
Összesen mintegy 63 milliárd forint keretösszeggel jelentetett meg három vidékfejlesztési pályázati felhívást az Agrárminisztérium. A pályázatokkal az élelmiszer-feldolgozást és a borászatot, az ökológiai gazdálkodást valamint a kiskérődző-tejágazat szerkezetátalakítását támogatják.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Három új pályázati felhívást jelentett meg az Agrárminisztérium csaknem 63 milliárd forint keretösszeggel - derül ki a tárca közleményéből. A most megjelent felhívások közül mintegy 12 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírással számolhatnak az ökológiai gazdálkodást folytatók. 2016-ban e területen már születtek támogatói döntések, akkor az irányító hatóság csaknem 2200 kérelmet támogatott, 62 milliárd forint összegben. A kiskérődző-tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatásra mintegy 680 millió forintot csoportosított át a tárca, amelynek célja a juh- és kecskeágazat helyzetbe hozása. Mindkét vidékfejlesztési pályázat esetében a támogatási kérelmek benyújtására 2018. december 1-től nyílik lehetősége a gazdálkodóknak.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

Az Agrárminisztérium az élelmiszeripar és a borászat számára is megjelentetett egy 50 milliárd forint keretösszegű új pályázatot, amely a mezőgazdasági termékek feldolgozására irányuló beruházások megvalósítását szolgálja. Az irányító hatóság a korábban megjelent vidékfejlesztési pályázatok keretében már közel 150 milliárd forint támogatás megítéléséről döntött az ágazati szereplők részére. A Vidékfejlesztési Program napokban megjelent új élelmiszeripari pályázatára 2019. január 2-től nyújthatók be a támogatási kérelmek.

A pályázati felhívások részleteiről a www.szechenyi2020.hu oldalon tájékozódhatnak az érintettek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06