Amikor a bank érteni és képezni akarja a gazdákat

agrarszektor.hu
Kibővíti együttműködését az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Takarék Csoport) és a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ). A megállapodás lényege a kölcsönös ismeretcsere, melynek révén a hitelért folyamodó gazdálkodók magasabb színvonalon szolgálhatóak ki.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szabó Levente, az MTB Zrt. vezérigazgató-helyettese az aláírást követően megerősítette, a Takarék Csoport továbbra is arra törekszik, hogy képes hatékonyan, kedvező feltételek mellett és szakszerűen kezelni a gabonatermesztő gazdák pénzügyeit. Emlékeztetett rá, hogy

a vidékfejlesztési pályázati források kifutása után még nagyobb szerep hárul majd a bankokra az ágazat fejlesztési igényeinek finanszírozásában.
A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Ezt mutatja, hogy a gazdák különösen nagy érdeklődést mutatnak a kedvező feltételű beruházási hitelkonstrukciók, így különösen az NHP fix iránt. Az agrárvállalkozásoknak a talpon maradáshoz és versenyképességük javításához ma már nem csupán finanszírozásra van szükségük, hanem szerteágazó hazai és nemzetközi piaci ismeretekre, valamint a pályázati és támogatási rendszerben való kiigazodásra is - emelte ki Szabó Levente. Ebben kíván segíteni a pénzintézet a hazai piacon egyedülálló uniós agrárigazgatóság létrehozásával, amely teljes körű tanácsadást és előrejelzéseket nyújt a gazdáknak az uniós és hazai agrárpályázatokkal, piaci folyamatokkal kapcsolatban.


A megújított és kibővített együttműködés keretében a GOSZ egyebek között vállalja, hogy a Takarék Csoport agrárfinanszírozással foglalkozó munkatársainak a szántóföldi gazdálkodás gyakorlatára koncentráló képzést tart. A pénzintézet pedig kész megosztani az általa készített elemzéseket, piaci előrejelzéseket a GOSZ tagjaival.

Az ágazat versenyképessége nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségű, hiszen a gabonatermesztés a magyar agrárium meghatározó ágazata: a hazai szántóterület kétharmadán, mintegy 2,8 millió hektáron tartósan gabonaféléket termesztenek. A GOSZ-nak majdnem 3000 tagja van, akik mintegy 1,5 millió hektáron gazdálkodnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?