Erősít a magyar egyetem: erre a szakra már régóta szüksége volt a mezőgazdaságnak

agrarszektor.hu
A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán egy merőben újszerű, a drónos monitoringot fókuszba állító képzést, a precíziós agrárgazdálkodási szakmérnöki szakot indítanak ez év szeptemberétől. A képzés anyaga - többek között - a digitális talajtérképezés, a műholdas és légi távérzékelés, a precíziós állattenyésztés, az állattartás, a takarmányozás, a növénytermesztés és a növényvédelem témaköreit fogja össze.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Napjainkban az agrár-digitalizáció megállíthatatlanul terjed, egyre több aktuális gazdálkodási problémáról derül ki, hogy megoldásuk a precíziós gazdálkodásban rejlik - írja közleményében a Szegedi Tudományegyetem Tíz éven belül a gazdaság kikényszeríti, hogy a piaci viszonyok között működő mezőgazdasági vállalkozások többségében adat-alapú, tudásvezérelt precíziós gazdálkodást folytassanak.

A precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök képzésben a fő hangsúlyt a drónos monitoringra helyezik, ami várhatóan a leggyorsabb fejlődés előtt álló terület a precíziós mezőgazdaságon belül. A szakirányú továbbképzést különösen azoknak a növényvédelemmel foglalkozó szakembereknek ajánlják, akik a jövőben monitoring szolgáltatással, illetve drónos permetezéssel kívánják kiegészíteni profiljukat. A tananyagban - többek között - digitális talajtérképezés, műholdas és légi távérzékelés, precíziós állattenyésztés, állattartás, takarmányozás, növénytermesztés és növényvédelem is szerepel.

A levelező rendszerű képzésre az agrártudományok, a műszaki tudományok és a természettudományok területén szerzett BSc, MSc, vagy régebbi egyetemi vagy főiskolai diplomával lehet jelentkezni 2019. augusztus 23-ig. A továbbképzéssel kapcsolatban bővebb tájékoztatást az SZTE Mezőgazdasági Kar Továbbképzési Osztály és Szaktanácsadási Központja ad.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?