100 milliárdokkal kárpótolnák az angol gazdákat a Brexitért

agrarszektor.hu
Fokozatos átállást képzel el a pénzügyi keretrendszerben a Country Land and Business Association Nagy-Britanniában. Azt javasolja, hogy 2021-től évi 200 millió fonttal támogassák a gazdákat hasonló célok elérésében, mint amilyeneket az EU is finanszírozott.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egy mezőgazdasági törvényjavaslat szerint Anglia és Wales gazdálkodói számára a Brexit utáni hét évben fokozatosan megszüntetik a közvetlen kifizetéseket - írja a farminguk.com. A legújabb kutatások azonban rámutatnak, hogy a piaci bizonytalanságok miatt a gazdálkodók éppen ebben az időszakban lesznek a "legjelentősebb kockázatoknak" kitéve. Ezért a Country Land and Business Association (CLA) javaslatot tett egy 1,4 milliárd font (532 Mrd forint) összegű alapra, amely 2021-től kezdődően 7 éven át évi 200 millió fonttal segítené a gazdákat.

A befektetési alap a jó gyakorlatokat és az új technológiákat támogatná, beleértve az épületek, eszközök és egyéb  infrastruktúra beszerzését. Mindez elősegítené a mezőgazdaság termelékenységének növekedését, és fokozná a szektor ellenálló képességét a piaci hatásokkal szemben, továbbá környezeti oldalról is előnyös lenne - indokolta a CLA. Az alap egy 30 millió font összegű tanácsadási alapot is tartalmazna, hogy ösztönözze a szakmai-üzleti tanácsadás iránti igényt, és könnyítse a technológia-váltásokat.

A csomaggal párhuzamosan a CLA javasolja a jelenlegi agrár-környezetvédelmi rendszerek finanszírozásának növelését, valamint az állatjóléti programok folytatását is. A szövetség elnöke, Tim Breitmeyer arra inti a kormányt, hogy a mezőgazdasági termelőket érő változások mértékét "ne becsülje alá" a Brexitet követő években. Így folytatta:  "A szükséges beruházásokat támogató, évi 200 millió font összegű alap segíteni fogja az ágazatot abban,  hogy továbbra is fenntartható módon lássa el minőségi élelmiszerrel a lakossságot."

Az "Eredményes átmenet biztosítása a mezõgazdaság, az erdõgazdálkodás és a környezetvédelem érdekében" című politikai tájékoztatót október 25-én, pénteken adták ki.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?