Sószóró gép

A sószóró gépeket főként télen használják az utak és járdák síkosságmentesítésére. Ezeket a berendezéseket traktorok elé és mögé is lehet rögzíteni.

Ezeket gépeket főként télen használják az utak és járdák síkosságmentesítésére. Műszaki kivitelezésüket tekintve a sószóró gépek sokban hasonlítanak a műtrágyaszórókra, ezért vannak olyan gépek is, amelyek egyaránt alkalmasak mindkét feladattípus ellátására. Léteznek olyan gépek is, amelyek só és homok szórására egyaránt alkalmasak. A sószóró gépek a só mellett természetesen más, alternatív jégmentesítő anyagok terítésére is alkalmasak, amennyiben ezt a kiszórandó anyag szemcsemérete lehetővé teszi. Ezeknél a gépeknél függesztett modellek gyakoribbak, amelyeket például traktorok elejére vagy végére lehet rögzíteni, de léteznek vontatott kivitelű gépek is, ezek általában nagyobb kapacitással rendelkeznek.

A sószórók kapacitásukat tekintve több különféle méretben is kaphatóak. Míg a komolyabb, nagyobb méretű gépek általában fémből készülnek, addig a kisebb kapacitású és könnyebb só- és homokszórók között műanyag tartállyal ellátott egységek is előfordulnak. A gép élettartamának maximalizálása érdekében különösen fontos a megfelelő anyaghasználat (a korrózióvédelem miatt).

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán