Váratlan fordulat: mégsem költözik új épületbe a szarvasi agrárképzés

Váratlan fordulat: mégsem költözik új épületbe a szarvasi agrárképzés

MTI
Mégsem költözik a pedagógiai főiskola épületébe a Szent István Egyetem (SZIE) Szarvason maradó agrárképzése. Az eddigi kar február 1-jétől Öntözési és Vízgazdálkodási Intézetként működik tovább - tájékoztatta pénteken az egyetem az MTI-t.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A közleményben azt írták, Dankó Béla fideszes országgyűlési képviselő kezdeményezett egyeztetést a szarvasi kampusz helyzetéről, jövőjéről. Palkovics László rektor és Magyar Ferenc kancellár egyetértett a képviselővel abban, hogy az oktatási helyszín mégis maradjon a campus főépülete.

A héten a kar oktatói levélben fordultak az egyetem vezetőihez és mások mellett az oktatási jogok biztosához, mert néhány nappal az új szemeszter kezdete előtt a Gál Ferenc Főiskola pedagógiai karának épületébe akarta költöztetni a megmaradó képzést a SZIE. A tervezett új helyen, írták a levélben, "általános iskolai oktatás is folyik, nincs lehetőség laborok kialakítására, nincs elegendő tanterem és iroda sem az oktatók számára".

A pénteki közlemény szerint Dankó Béla és az egyetem vezetői között folytatódnak az egyeztetések a jövőben is.
Az egyetem szenátusa tavaly októberben határozott arról, hogy a SZIE Öntözési és Vízgazdálkodási Intézeteként működik tovább a szarvasi telephelyű Agrár- és Gazdaságtudományi Kar. Az intézet feladata a kutatás és a továbbképzések szervezése lesz, graduális képzés a 2020-2021-es tanévben nem indul.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az intézet idén február 1-jétől közvetlenül a rektor irányítása alá tartozik majd. A Szarvason tanuló hallgatók tanulmányaikat a Szent István Egyetemen fejezik be, egyéni döntésüknek megfelelően, kifutó rendszerben Szarvason vagy Gödöllőn. A kar intézetté alakítása az oktatók munkáját nem befolyásolja, hangsúlyozta pénteki közleményében a SZIE.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?